Πρόταση για ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο από τον Νίκο Τσιαμούλο (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 02-11-2015 την πρόταση για ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο με στόχους τη διδακτική στήριξη και την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/f4hLmNe1_0A” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Είναι γνωστό ότι πολλές οικογένειες με παιδιά ασφυκτιούν οικονομικά εξαιτίας των εφαρμοζόμενων δημοσιονομικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Βασική σημερινή ανάγκη της οικογένειας αποτελεί η ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών της.

Η Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» έχοντας υπόψη, αφενός τις πραγματικές συνθήκες στο χώρο της εκπαίδευσης και αφετέρου τη μη υλοποίηση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας από το Κράτος, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 02-11-2015 την πρόταση για ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο με στόχους τη διδακτική στήριξη και την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Τρίπολης:

Στόχος: Κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και Ισότητα στη μάθηση και πρόοδο όλων των μαθητών του Δήμου μας.
Περιλαμβάνει:
1. Οργάνωση τμημάτων μελέτης για μαθητές δημοτικών σχολείων.
2. Υποστήριξη σε φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, φυσική , χημεία και άλλα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
3. Ξενόγλωσσα μαθήματα.
• Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται τις απογευματινές ώρες σε σχολικές μονάδες του Δήμου.
• Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
• Η Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών μπορούν να βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και ενδεχομένως, εάν και εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρός, με την προσφορά υποτροφιών στα φροντιστήριά τους.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο :
1. Συνολικό εισόδημα των γονέων
2. Οικογενειακή κατάσταση ( Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Μονογονεικές οικογένειες )
3.Κοινωνικά προβλήματα ( Άποροι )
4. Ανεργία ( Μακροχρόνια άνεργοι )
5. Προβλήματα υγείας/αναπηρίες

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ελέγχουν κατά πόσο τηρούνται τα θεσπισθέντα κριτήρια και θα επιλέγουν τους υποψηφίους για ένταξη .

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία

Συνελήφθη, χθες (3.4.2026) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς...

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης αποτελεί έναν χώρο φροντίδας και ελπίδας

Δήμος Τρίπολης 4 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ζώων Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, ο Δήμος Τρίπολης αναδεικνύει τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας των αδέσποτων ζώων, στέλνοντας ένα μήνυμα ευαισθησίας και ευθύνης προς όλους τους πολίτες. Η συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Καταφύγιο Τρίπολης ανέδειξε τις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλονται για τη φιλοξενία, την περίθαλψη και την προστασία των ζώων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα, αλλά και στη σημασία της υιοθεσίας και της υπεύθυνης στάσης της κοινωνίας. Το καταφύγιο αποτελεί έναν χώρο φροντίδας και ελπίδας, όπου κάθε ζώο αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Ο Δήμος Τρίπολης καλεί όλους να συμβάλουν ενεργά, με πράξεις αγάπης και σεβασμού, στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης πόλης για όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ