Πρόταση για ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο από τον Νίκο Τσιαμούλο (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 02-11-2015 την πρόταση για ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο με στόχους τη διδακτική στήριξη και την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/f4hLmNe1_0A” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Είναι γνωστό ότι πολλές οικογένειες με παιδιά ασφυκτιούν οικονομικά εξαιτίας των εφαρμοζόμενων δημοσιονομικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Βασική σημερινή ανάγκη της οικογένειας αποτελεί η ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών της.

Η Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» έχοντας υπόψη, αφενός τις πραγματικές συνθήκες στο χώρο της εκπαίδευσης και αφετέρου τη μη υλοποίηση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας από το Κράτος, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 02-11-2015 την πρόταση για ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο με στόχους τη διδακτική στήριξη και την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Τρίπολης:

Στόχος: Κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και Ισότητα στη μάθηση και πρόοδο όλων των μαθητών του Δήμου μας.
Περιλαμβάνει:
1. Οργάνωση τμημάτων μελέτης για μαθητές δημοτικών σχολείων.
2. Υποστήριξη σε φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, φυσική , χημεία και άλλα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
3. Ξενόγλωσσα μαθήματα.
• Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται τις απογευματινές ώρες σε σχολικές μονάδες του Δήμου.
• Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
• Η Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών μπορούν να βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και ενδεχομένως, εάν και εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρός, με την προσφορά υποτροφιών στα φροντιστήριά τους.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο :
1. Συνολικό εισόδημα των γονέων
2. Οικογενειακή κατάσταση ( Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Μονογονεικές οικογένειες )
3.Κοινωνικά προβλήματα ( Άποροι )
4. Ανεργία ( Μακροχρόνια άνεργοι )
5. Προβλήματα υγείας/αναπηρίες

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ελέγχουν κατά πόσο τηρούνται τα θεσπισθέντα κριτήρια και θα επιλέγουν τους υποψηφίους για ένταξη .

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κωσταντίνος Τασούλας υποκλήθηκε στο μεγαλείο της Μάνης

Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τη βροχή να...

Κώστας Τζιούμης: Απόλυτη δικαίωση για τον Δήμο Τρίπολης Ο Ανδριάντας του Κολοκοτρώνη θα συντηρηθεί και θα επιστρέψει στη θέση του

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, στο νέο Δημαρχείο, αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τη συντήρηση του ανδριάντα του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πλατεία Άρεως.Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε ομόφωνα πως ο ανδριάντας και το βάθρο του δεν χαρακτηρίζονται ως νεώτερο μνημείο. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Με τιμή και υπερηφάνεια εορτάζεται η 25η Μαρτίου, ημέρα...

ΣΑΟΟ | Εξόρμηση στον Πάρνωνα 15 Μαρτίου 2026

Την Κυριακή 15 Μαρτίου ο ΣΑΟΟ πραγματοποίησε μια πραγματικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ