Εργασίες στο εσωτερικό του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο χρόνια πριν έγινε η επίσημη έναρξη για το ανακαινισμένο ΜαλλιαροπΔύο χρόνια πριν έγινε η επίσημη έναρξη για το ανακαινισμένο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης.ούλειο Θέατρο της Τρίπολης.

Από το Μάρτιο του 2013 έχουν γίνει στον ξεχωριστό χώρο του θεάτρου πάρα πολλές εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου.
Οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα ξεχωριστό χώρο πολιτισμού, έστω και να μερικές φορές η πληρότητα δεν είναι η αναμενόμενη και οι εκδηλώσεις παρακολουθούνται από λίγους και καλούς, όπως συνηθίζουμε να λέμε.
Η λειτουργία του θεάτρου επέφερε όμως κάποιες φθορές που πρέπει να διορθωθούν.
Έτσι ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής πήρε την απόφαση να προβεί ο δήμος σε εργασίες που απαιτούνται σε κάποια τμήματα του Θεάτρου, κυρίως στο εσωτερικό του.
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά στην «Aντικατάσταση της ταπετσαρίας της σκηνής και των πλαϊνών θεωρείων του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου» .
Το συνολικό κόστος για την εργασία αυτή ανέρχεται στο ποσό των 861 ευρώ + ΦΠΑ.
Να αναφέρουμε πως το θέατρο θεμελιώθηκε το 1905 και εγκαινιάστηκε πέντε χρόνια αργότερα. Είναι ευγενική προσφορά του Ιωάννη Μαλλιαρόπουλου ο οποίος ήταν γιατρός και φλογερός φιλότεχνος.
Πρόκειται για έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά. Στη διακόσμηση εργάστηκε ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Ζολί. Με βαθυκόκκινα βελούδινα καθίσματα, δερμάτινες κουίντες, πολυτελή θεωρεία και δώδεκα καμαρίνια, έμελλε να σημαδέψει την πολιτιστική ζωή όλης της Πελοποννήσου.
Το 1940 το θέατρο λεηλατείται βάναυσα από τους Ιταλούς και διακόπτεται η λειτουργία του. Το 1977 άρχισε σταδιακά η αποκατάστασή του που ολοκληρώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά από πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο