Η απάντηση Σ.Παπαδημητρίου στον Ν.Τσιαμούλο για τις αντιπυρικές ζώνες στο Δ.Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά την συνεδρίαση της 4ης Σεπτεμβρίου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σταμάτης Χαράλαμπος εισηγήθηκε ένα έκτακτο θέμα «Καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών ΔΕ Τρίπολης και Τεγέας».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πήρε το λόγο το μέλος της επιτροπής και αρχηγός παράταξης κ. Τσιαμούλος Νίκος όπου εξέφρασε την αρνητική του άποψη για την εργασία αυτή, καθώς και άλλα προσωπικά του συμπεράσματα, σχετικά με εργασίες πολιτικής προστασίας.
Ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, οφείλω να ενημερώσω  τους συνδημότες μας αλλά και να καλύψω τα κενά ενημέρωσης του κ. Τσιαμούλου, τα ακόλουθα:
Οι συντηρήσεις των ζωνών Πυρασφάλειας, πράγματι πρέπει να γίνονται πολύ πιο νωρίς. Φέτος όμως, λόγω των γνωστών δυσκολιών και προβλημάτων που ανέκυψαν στις τραπεζικές συναλλαγές κυρίως, υπήρχε αδυναμία εκτέλεσης πολλών έργων.
Από’ κει και πέρα όμως, πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι οι αντιπυρικές ζώνες, εκτός από τον προφανή σκοπό τους, χρησιμεύουν και για την απορροή όμβριων υδάτων, καθώς και για την συγκράτηση χωμάτινων όγκων. Ως εκ τούτου, η εργασία αυτή είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία.
Όσο για τις αναφορές του κ. Τσιαμούλου περί ακαθάριστων χωριών, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Και αυτό λέει ότι, παρόλο που φέτος τα χρήματα ήταν μειωμένα για κοπή χόρτων, εμείς καταφέραμε με σωστό προγραμματισμό και έλεγχο, όλα τα χωριά να καθαριστούν εντός οικισμών και μάλιστα ΕΓΚΑΙΡΩΣ.
Τα υπόλοιπα, μετά το πέρας της Αντιπυρικής περιόδου, θα σας τα παρουσιάσουμε αναλυτικά. 
Κλείνοντας, θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω και να πω, προς κάθε κατεύθυνση και κάθε προορισμό ότι η Πολιτική Προστασία δεν είναι γήπεδο για αντιπαραθέσεις και παιχνίδια. Ούτε για εντυπωσιασμούς. 
Η Πολιτική Προστασία προσφέρεται αφενός για Εθελοντισμό και αφετέρου για καλοπροαίρετη κριτική και εύστοχες παρατηρήσεις. 
 
 
Εντ. Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας
 
Παπαδημητρίου Σωτήρης
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο