Πρόταση της παράταξης "Τρίπολη-Αλλάζουμε τα δεδομένα" μείωση των δημοτικών τελών

Σεπτεμβρίου 07, 2015
Η παράταξη “ Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα “, στις 02 Ιουλίου 2015 είχε καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%), ή απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους, όπως η ιδιότητα των ανωτέρω οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και τους δικαιούχους του πρώτου κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (Α’ 29), όπως εκάστοτε αυτοί ορίζονται με τις υπουργικές αποφάσεις του άρθρου 5 του ίδιου νόμου.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ τονίζοντας πως πέραν των προβλεπόμενων στο άρθρο 202 παρ. 3 του ν. 3463/2006 (Α’ 114), οι ΔΕΥΑ μπορούν επιπλέον με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους και στο πλαίσιο της ετήσιας τιμολογιακής πολιτικής τους, να θεσπίζουν κατ’ έτος μειωμένα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης έως και 50% ή και απαλλαγή από αυτά για συνταξιούχους και για νέους επαγγελματίες έως τριάντα (30) ετών για τα πρώτα πέντε (5) έτη λειτουργίας της επιχείρησης ή εκμετάλλευσής τους, με εξαίρεση τα ισόγεια καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των οποίων το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.
Αυτή ήταν μία από τις δεκάδες προτάσεις που έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη “ Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα “ και πριν λίγες μέρες η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τρίπολης ομόφωνα αποφάσισε και ενέκρινε τη μείωση ή απαλλαγή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και Δημοτικού Φόρου, απόφαση που φέρει ακέραια τη σφραγίδα της παράταξης.
Ακόμα μία δικαίωση που δίνει ελπίδα ότι και σε άλλες προτάσεις της παράταξης, η Δημοτική Αρχή πιθανόν να αρχίσει να τις συζητά πιο άμεσα για το καλό και το συμφέρον των συμπολιτών μας.
ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

Τελευταία τροποποίηση στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 %12:%Σεπ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia