Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Κακλαμάνος, αναφέρθηκε σε μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Κακλαμάνος, αναφέρθηκε σε μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/8FTIXGSHFbw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

1.Καθαριότητα εγκαταλειμμένων οικοπέδων.
Υπάρχουν στην Τρίπολη πάρα πολλά εγκαταλειμμένα οικόπεδα τα οποία έχουν γίνει σκουπιδότοποι και η εισήγηση αυτή προβλέπει ακόμη και πειθαρχικές ποινές για τους συμπολίτες εκείνους οι οποίοι τα έχουν εγκαταλείψει, διότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ή μολύνσεων και αυτή η κατάσταση επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία των συμπολιτών μας. Βέβαια δεν θα είμαστε εξοντωτικοί (στις ποινές) και πιστεύω ότι ο κύριος Παπαδημητρίου που έχει αναλάβει την ευθύνη αυτή, με γνώμονα την οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή η στιγμή στην Ελλάδα, θα εργαστεί ώστε να καθαριστούν τα οικόπεδα αυτά που είναι εστία μόλυνσης.
2.Τιμολόγιο χρέωσης πολιτών στους Τέως Δήμους της Τρίπολης.
Ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα είναι η αποδοχή του τιμολογίου χρέωσης των συμπολιτών μας στους τέως Δήμους της Τρίπολης. Εχθές το βράδυ, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κύριος Καρώνης εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πράγματι θα επιβληθεί ένα τιμολόγιο το οποίο θα είναι πάρα πολύ χαμηλό γιατί τα εγκαταλελειμμένα χωριά μας δεν αντέχουν δυσβάσταχτες υποχρεώσεις. Πράγματι το καινούριο τιμολόγιο, το οποίο δυστυχώς δεν είχε εφαρμοστεί όπως θα έπρεπε στο παρελθόν, έγινε ομόφωνα δεκτό. Μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν με τους τέως Δήμους, κατέληξαν σε συμφωνία ότι θα επιβληθεί ένα Τιμολόγιο που θα έχει σχέση με την πληρωμή κάποιων κυβικών με κάποια τιμή.
3.Διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού
Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού, πιο συγκεκριμένα βρέθηκε η εταιρεία των ορκωτών λογιστών η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των ταμειακών της ΚΕΔΗΤ. Αυτό ήταν ομόφωνη απόφαση τόσο της Διοίκησης της ΚΕΔΗΤ, όσο και της απόφασης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
4.Αποκατάσταση βλαβών στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο
Όπως γνωρίζετε για το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο ο Περιφερειάρχης κύριος Τατούλης την περίοδο που ήταν Υπουργός είχε εξασφαλίσει κάποια εκατομμύρια για την ανάπλαση, αναμόρφωση και λειτουργία του θεάτρου. Αν δεν κάνω λάθος 3.500.000 ευρώ έφτασε η αποκατάσταση του Μαλλιαροπουλείου. Δυστυχώς όμως, χωρίς να θέλω να καταλογίσω ευθύνες στους όποιους εργολάβους που εργάστηκαν εκεί, υπήρξαν κάποιες ζημίες οι οποίες μπορεί και να προκλήθηκαν και από τη χρήση του χώρου. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι αυτοί που κάνουν χρήση του θεάτρου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώτσε να μην γίνονται ζημίες, να εξακολουθεί να είναι λειτουργικό και να το έχουμε στην πόλη σαν κόσμημα. Αυτό δεδομένου ότι όπως καμία άλλη Δημοτική Αρχή, έτσι και η παρούσα, δεν το έχει στερήσει από κανέναν πολίτη και το παρέχει για χρήση σε θιάσους, σε χορευτικούς ομίλους και σε χορωδίες.
5.Μειοδοτικός διαγωνισμός για την αποκομιδή των σκουπιδιών στους Τέως Δήμους
Όπως γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια δεν επαρκούν οι υπηρεσίες του Δήμου για να κάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από του Δάρα έως τις Κολλίνες, δηλαδή στους Τέως Δήμους οι οποίοι ανέκαθεν είχαν ιδιώτες εργολάβους, Αυτό συνεχίζεται και σήμερα και έτσι πάρθηκε η απόφαση για να υπάρξει μειοδοτικός διαγωνισμός για το ποιοι θα κάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στους Τέως Δήμους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, πάμε σε μείωση του Κράτους. Δηλαδή σε μείωση υπαλληλικού και δημοσιο-υπαλληλικού προσωπικού και όπως αντιλαμβάνεστε σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να οδηγούμεθα συνεχώς. Είναι πάγια θέση μου το να μπορούμε να βρίσκουμε χαμηλότερες τιμές και να δημιουργούμε μικρότερο κόστος για τη λειτουργία του Δήμου.
6.Αδέσποτα ζώα (σκυλιά)
Όπως γνωρίζετε έχουμε μισθώσει στο Περθώρι ένα κομμάτι γης το οποίο φιλοξενεί για κάποιες μέρες τα αδέσποτα σκυλιά. Βέβαια πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι γιατί οι φιλοζωικές εταιρείες έχουν επιβάλει ορισμένους κανόνες και υπάρχει νομοθετημένη μια διαδικασία η οποία ορίζει ότι τα αδέσποτα όταν συλλαμβάνονται, πηγαίνουν σε γιατρούς για να εξεταστούν και να στειρωθούν και ύστερα αφήνονται ελεύθερα. Απαγορεύεται λοιπόν η δέσμευση των αδέσποτων ζώων. Κάποιοι συμπολίτες μας δεν θέλουν να καταλάβουν ότι παρέχοντας κάποιες υπηρεσίες στα αδέσποτα, παρενοχλούνται ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας στους οποίους τα σκυλιά επιτίθενται. Στο Δήμο έχουμε επισκέψεις από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που κάνουν παράπονα πάνω σε αυτό το θέμα, έχουμε όμως και επισκέψεις από πολλούς συμπολίτες που κάνουν παράπονα και καταγγελίες για επιθέσεις από αδέσποτα. Κατ’ εντολή του Δημάρχου μας, ο κύριος Σταματόπουλος επεξεργάζεται σχέδιο για τη δημιουργία Κέντρου Περισυλλογής και Αποκατάστασης των ζώων, αλλά και φύλαξης τους. Επειδή οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες, αποφάσισε ο Δήμαρχος να συνεχίσουμε τη μίσθωση στο Περθώρι ώστε να μεταφέρονται εκεί ζώα που μας έχουν υποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα άγρια ή που θα πρέπει να φιλοξενηθούν μέχρι να εξεταστούν από κτηνιάτρους για να εμβολιαστούν και να στειρωθούν.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο