ΚΕΡΑΣΤΑΡΙ: Μια παραδοσιακή γιορτή με “άρωμα”… Ραδιοαστρονομίας! (video – pics)

Ολοκληρώνεται το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοαστρονομίας στο Κεραστάρι του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας με τίτλο : «The Labyrinth of the Unexpected: unforeseen treasures in impossible regions of phase space».

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/XQHF3zPIXrU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο καταγόμενος από το Κεραστάρι Αρκαδίας Δρ. Τάσος Τζιούμης φυσικός-ραδιοαστρονόμος και μηχανολόγος σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης διοργάνωσαν ένα παραδοσιακό αποχαιρετιστήριο γλέντι δείχνοντας στους ξένους επισκέπτες του συνεδρίου την Αρκαδική φιλοξενία.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής έδωσε ένα συμβολικό δώρο στον κύριο Τάσο Τζιούμη για να τον ευχαριστήσει για όλα όσα έχει κάνει για τον τόπο του.

Στην συνέχεια το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο Μωραίτες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας τους επισκέπτες και δίνοντας το έναυσμα για ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

Εμπνευστής και οργανωτής του σημαντικού αυτού συνεδρίου είναι ο καταγόμενος από το Κεραστάρι Αρκαδίας Δρ. Τάσος Τζιούμης φυσικός-ραδιοαστρονόμος και μηχανολόγος , υπεύθυνος του Ραδιοαστρονομικού Συστήματος της Αυστραλίας, αντιπρόσωπος της Αυστραλιανής κυβέρνησης στο Διεθνή Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στη Γενεύη και διευθυντής των μηχανικών της CSIRO ,οργανισμού που κατασκευάζει τα τεράστια ραδιοτηλεσκόπια για την παρακολούθηση και εξερεύνηση του διαστήματος.

Κάθε 5 χρόνια, στο χωριό Κεραστάρι, ερευνητές ραδιοαστρονόμοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε ένα διεθνές Συνέδριο για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις και αστρονομικές τεχνικές. Η ραδιοαστρονομία είναι τομέας της Αστροφυσικής μιας επιστήμης που εξετάζει περιοχές του ουρανού με τα ραδιοτηλεσκόπια, όργανα με μεγάλη διακριτική ικανότητα στο μη ορατό μέρος του Η/Μ φάσματος.

Το Συνέδριο , διερεύνησε πώς η επιστήμη της ραδιοαστρονομίας άνοιξε νέα παράθυρα στο Σύμπαν (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακάλυψη των ταχέως μεταβαλλόμενων ραδιοπηγών-Fast Radio Bursts, FRBs), προοπτικές οι οποίες σύντομα θα φέρουν νέα στοιχεία για την μελέτη του Σύμπαντος (π.χ. πειράματα για την εύρεση εξωγήινης ζωής-SETI) καθώς και για το πώς δημιουργήθηκαν οι νέες τεχνικές και πως εξελίχθηκαν οι παραδοσιακές μέθοδοι έρευνας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο