• 29 Μάι

    ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗΣ Π.

    ΤΡΙΠΟΛΗ | 28ης Οκτωβρίου 14

    08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710238588

Αυτοψία Παυλή σε έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στο Ροεινό Φαλάνθου (vid,ph)

Απριλίου 04, 2017
Οι χρηματοδοτήσεις των έργων που πρέπει να γίνουν σε ένα χωριό είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Αυτοψία σε ένα σημαντικό έργο που υλοποίησε στο Ροεινό της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρίπολης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Απριλίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπένο, τον Πρόεδρο του Μεθυδρίου Γιώργο Αδαμόπουλο και τον Προϊστάμενο της ΔΕΥΑΤ Κώστα Μανδρώνη.

Η ΔΕΥΑΤ στο Ροεινό προχώρησε στην αντικατάσταση των σωλήνων από αμίαντο στο δίκτυο ύδρευσης από δύο φυσικές πηγές νερού μέχρι τη Δεξαμενή του Χωριού. Το έργο κράτησε δύο μήνες περίπου και πλέον παραδίδεται προς χρήση στους κατοίκους.

Επίσης από το Δήμο κατασκευάστηκαν και κάποια άλλα έργα, όπως ένας τοίχος αντιστήριξης στο Νεκροταφείο του χωριού και ένα έργο διευθέτησης ομβρίων υδάτων κοντά στο γήπεδο.

Ο κ.Παυλής τόνισε πως προσπαθούν με ιδία μέσα ώστε να έχουν εξοικονόμηση πόρων να κάνουν όσο περισσότερα έργα μπορούν, για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων όλων των χωριών του δήμου, ενώ στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης σε τουριστικό επίπεδο της περιοχής σχεδιάζονται και άλλα έργα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στον τόπο.

Τα έργα δεν θα είναι μεμονωμένα αλλά θα εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης σημείωσε πως η ΔΕΥΑΤ υλοποιεί άρτια τεχνικά έργα με λίγα χρήματα και τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο στοίχισε περίπου 22 χιλιάδες ευρώ ενώ αν υπήρχε εργολαβία το κόστος θα ξεπερνούσε τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης επεσήμανε πως οι χρηματοδοτήσεις των έργων στα χωριά γίνονται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και όπου μπορεί η Περιφέρεια, που διαθέτει περισσότερους πόρους, μετά από αιτήματα του δήμου, υλοποιεί έργα, όπως στο Ροεινό γίνεται η ανάπλαση της Πλατείας του χωριού και η αντικατάσταση της παιδικής χαράς στον ίδιο χώρο.

Ο Πρόεδρος του Χωριού Τάκης Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τα έργα και τόνισε πως είναι σημαντικά για την περιοχή, ενώ σημείωσε πως έχουν ζητήσει και κάποιες άλλες παρεμβάσεις που ευελπιστούν να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Για το έργο μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπένος καθώς και ο εργολήπτης της ΔΕΥΑΤ Γιάννης Κωνσταντόπουλος.

drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia