ΔΕΗ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι για την υπαγωγή στο “υπερταμείο”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: “Στις 27/9/2016 ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο έκτρωμα στο οποίο όσες επιχειρήσεις γλίτωσαν από το ξεπούλημα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, προσφέρθηκαν τώρα ως δώρο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 34% των μετοχών της ΔΕΗ παραδίδεται στο “υπερταμείο” ,συν το 17% που παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η εγκληματική ενεργειακή πολιτική της 2ης φορά Αριστερά και τα ντόπια και ξένα συμφέροντα επιθυμούν διακαώς το τέλος της Λιγνιτικής Εποχής για την Ελλάδα με αυτοσκοπό να οδηγήσουν τη Χώρα σε ενεργειακή εξάρτηση από τους τοκογλύφους δανειστές, οι οποίοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο ,και επί της ουσίας θα ασκούν Διοίκηση.

Ξεπουλούν τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Χώρας.

Πωλούν τη ΔΕΗ στο σύνολό της.

Η ΕΤΕ ορυχείου Μεγαλόπολης καταδικάζει αυτήν την αντεθνική απόφαση, η οποία οδηγεί με γοργά βήματα στον αυτοσκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την οριστική διάλυση της ΔΕΗ, αγνοώντας τις οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Ξεχνούν ότι η μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού λαού εξηλέκτρισε τη Χώρα και προσφέρει επί σειρά ετών φθηνό ρεύμα στους καταναλωτές.

Οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο και οι σκοποί των κυβερνώντων. Η κυβέρνηση αθετεί δεσμεύσεις της και εξαγγελίες της , ο αρμόδιος υπουργός σε πρόσφατη επίσκεψή του στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, υποσχέθηκε τα πάντα : νέες προσλήψεις, ΔΕΗ δημόσια ,στήριξη Λιγνίτη κλπ.

Τι έχετε να πείτε τώρα κύριε Υπουργέ;
Τι έχει να πεί τώρα μερίδα του Συνδικαλιστικό Κινήματος για τα ευχαριστήρια, τις θερμές αγκαλιές ,τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις;

Εμείς ήμασταν και είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε τέτοια κυβερνητική επιλογή ,τονίζοντας ότι θα υπερβάλουμε ευατόν και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αποτρέψουμε και να ανατρέψουμε πλήρως τα νέα δεδομένα που θέλουν να διαμορφώσουν στην ενέργεια.

Καλούμε τους συναδέλφους , τα πρωτοβάθμια Σωματεία , τη ΓΕΝΟΠ ,τα Εργατικά Κέντρα και τη ΓΣΕΕ σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα , για να δώσουμε τη μητέρα των μαχών , ώστε να αποτρέψουμε την πώληση έστω και μίας μετοχής της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είναι αναλώσιμοι , και δεν πρέπει να γίνουν θυσία στο βωμό του κέρδους και των ανεύθυνων πολιτικών επιλογών. Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε αγώνες δεκαετιών ! Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε την παράδοση της επιχείρησης !

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Δ.Σ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ ΖΕΡΒΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Κοινοποίηση: ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΗΕ
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΗΕ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΣΣΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μεγαλόπολης – Καλοκαίρι 2024

Μήνυμα Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους...

Δείτε LIVE| Ο ASTERAS AKTOR δίνει το πρώτο του φιλικό προετοιμασίας με τον Λεβαδιακό

Σήμερα Σάββατο 20/07/2024 στις 18:30 στο γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο