Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Στη γενέτειρα του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι Μαντινείας, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, οι Σεβ. Μητροπολίτες, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ωλένης κ. Αθανάσιος και Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.

Συμπροσευχήθηκαν συν τοις άλλοις, στο Ιερό Βήμα, οι Μητροπολίτες, Ηλείας κ. Γερμανός και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Καθώς επίσης παρέστησαν ιερείς της Μητροπόλεως, πλήθος πιστών και άρχοντες της Τριπόλεως για να ευχηθούν στον Σεβαστό ποιμενάρχη τους τα δέοντα.

Ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας προεξείρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασσέας.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τον κόσμο για τις ευχές τους και τους αντευχήθηκε τα έτη τους να είναι πολλά.

Τέλος κλήρος και λαός παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας προς τιμην του εορτάζοντος Μητροπολίτη.

 

ARXON.GR

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia