Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΚΑΔΙΑ: Απαισιόδοξοι οι αστυνομικοί - Ζητούν από τους πολιτικούς να αντιδράσουν (video)

Για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων, τις αλλαγές που θα γίνουν στην Αρκαδία, τα κενά που υπάρχουν, αλλά και τα παράπονα από τους πολίτες μίλησε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας κ. Καγκαράκης.

Μετά από ενάμιση χρόνο διαβούλευσης μας έφτασε στα χέρια των αστυνομικών ένα προσχέδιο προεδρικού διατάγματος, που αναφέρει τις νέες δομές, που θα προκύψουν με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων. Σε περίπου ένα μήνα το συγκεκριμένο σχέδιο θα πάρει οριστική μορφή και θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.

Τι προβλέπει το σχέδιο για την Αρκαδία:


Παραμένουν ως έχουν τα εξής:


Τμήμα ασφαλειας Τρίπολης
Τμήμα τροχαίας Τρίπολης
αστυνομικό τμήμα Τρίπολης
Αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης


Μετονομάζονται τα εξής:


το Α.Τ Παράλιου Άστρους σε Α.Τ βόρειας Κυνουρίας

το Α.Τ Λεωνιδίου σε Α.Τ Νότιας ΚυνουρίαςΕπιπλέον,


Το αστυνομικό τμήμα Γορτυνίας θα έχει έδρα τη Δημητσάνα και παραμένει και το αστυνομικό τμήμα Τροπαίων.

Συνεχίζει τη λειτουργία του το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμου ανατολικής Πελοποννήσου με έδρα τη Νεστάνη που λειτουργεί ήδη εδώ και 5 – 6 χρόνια, ενώ θα υπάρχει νεοϊδρυθείσα υπηρεσία, το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων κεντρικής Πελοποννήσου στο Λεύκτρο που γύρω στον Οκτώβρη – Νοέμβρη θα αρχίσει να λειτουργεί.


Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις και το παραπάνω προσχέδιο, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά στα αστυνομικά τμήματα Σταδίου – Λεβιδίου και Λαγκαδίων, ο πρόεδρος των αστυνομικών της Αρκαδίας ανέφερε: "Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε, πως είμαστε αντίθετοι με το κλείσιμο των τμημάτων αυτών. Είναι αλήθεια πως υπολειτουργούσαν και γι αυτό ζητήσαμε την στελέχωση του, αλλά μας ξεκαθαρίστηκε από την πολιτική ηγεσία πως είναι αδύνατον και γι αυτό προχωρούν στο κλείσιμο τους. Αυτό το σχέδιο μας βρίσκει σύμφωνους μόνο αν αυτές οι περιοχές αστυνομεύονται επί 24ώρου βάσεως, με μόνιμο περιπολικό αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά", ενώ πρόσθεσε: "Ακόμα και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να υπάρξουν πιέσεις από τους τοπικούς άρχοντες για να καλυφθούν τα κενά".


Αμέσως μετά μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί υπογραμμίζοντας: "Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη στο σώμα. Δεν είμαστε αισιόδοξοι γιατί η αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας είχε και έχει πολλά κενά. Τώρα για παράδειγμα έχουμε 50 -60 οργανικά κενά. Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα".Τέλος απάντησε στα παράπονα των κατοίκων των χωριών όπου προβλέπονται λουκέτα στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους." Βάσει της γεωμορφολογίας και του γεγονότος πως τα χωριά είναι ερημωμένα εμείς ζητήσαμε για παράδειγμα να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα Τροπαίων καθώς είναι πολύ μακριά και δεν μπορεί να αστυνομευτεί ούτε από τη Δημητσάνα. Στα τμήματα αυτά βέβαια υπήρχε μόνο ένας συνάδελφος και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Δεν διαφωνεί κανείς στον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης, αλλά για να γίνει σωστά αυτό πρέπει να καλυφθούν κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο", δήλωσε χαρακτηριστικά.