Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξης Κούγιας στήν Τρίπολη, τι είπε για ΑΕΛ, Αστέρα, μεταναστευτικό στην κάμερα του pna

Στην Τρίπολη βρέθηκε, για επαγγελματικούς λόγους, ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας και μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του pna.gr.

 

Σε γνωστή καφετέρια της Τρίπολης παρέα με τον κ. Σκορπίδα και τον κ. Λάγαρη βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Μαίου ο κ. Αλέξης Κούγιας. Ο σκοπός της επίσκεψης του κυρίου Κούγια ήταν η εκπροσώπηση μίας εξαίρετης γιατρού όπως ανέφερε, που εμπλέκεται σε μία δικαστική διαμάχη. Ο κ. Κούγιας ενέφερε σχετικά: "Από την εξέλιξη της υποθέσεως πιστεύω ότι θα αθωωθεί πανηγυρικά χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει την απόφαση του δικαστηρίου αλλά μετά από εμπειρία 42 ετών μπορώ να προβλέψω την τύχη τέτοιων υποθέσεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων μέχρι αυτή τη στιγμή θα οδηγηθούμε σε μια πανηγυρική αθώωση.

Σε ερώτηση όσον αφορά πώς βλέπει την Τρίπολη μας απάντησε ότι τον εντυπωσιάζει η συνεχής ποιοτική εξέλιξη της πόλης και αισθητικά αλλά και από πλευράς λειτουργικότητας επιτέλους η Τρίπολη απέκτησε κέντρο, απέκτησε κάτι που σε ξεκουράζει στο μάτι.

Σχετικά με την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο μας απάντησε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί πάλι την πόλη μας διότι η ομάδα του η ΑΕΛ θα συναντηθεί σίγουρα με τον Αστέρα Τρίπολης και συνέχισε λέγοντας:

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια έντονη αντιδικία με τον έναν εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα τον κύριο Καϋμενάκη αλλά είναι αδερφικός μου φίλος ο κύριος Μπάκος και κάποια στιγμή από παρέμβαση τρίτων υπήρξε μια παρεξήγηση με τον κ. Καϋμενάκη. Δεν θέλω να έχω αντιπαράθεση με κανέναν και πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα παίζουμε και φιλικούς αγώνες ανάμεσα στην ΑΕΛ και στον Αστέρα Τρίπολης. Είμαι στο τιμόνι μίας ιστορικής ομάδας που ήρθε στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο για να το ανεβάσει, εύχομαι οι προοπτικές που ανοίγονται να είναι και η πραγματικότητα στο μέλλον.

Σε ερώτηση για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού ο κύριος Κούγιας μας απάντησε πως είμαστε ένας λαός που δεν είχαμε ποτέ ρατσιστικές αντιλήψεις, είμαστε ένας λαός ακραία φιλεύσπλαχνος και φιλότιμος.
Δεν είμαι υπέρ της αφομοιώσεως των μεταναστών από την ελληνική κοινωνία, το να αφομοιώσουμε 150.000 ταλαιπωρημένους ανθρώπους οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα τους λόγω του εμφυλίου πολέμου δεν θα ωφελήσει τη χώρα μας.

Ήδη έχουμε αφομοιώσει στο προηγούμενο μεταναστευτικό κύμα Αλβανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους και είμαι βέβαιος ότι και τώρα τα προβλήματα θα είναι πολλά. Ήδη αντιμετωπίζουμε προβλήματα εργατικού δυναμικού. Τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να επιδιώξουμε μόνοι μας και επειδή και λόγω κουλτούρας δεν ταιριάζουμε, έχουν διαφορετική θρησκεία και θα υπάρξουν προβλήματα που δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε

Εύχομαι στην Τρίπολη να μην εμφανιστούν αυτά.