Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο  του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΚΑΠ 2023-2027

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, διοργανώνει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 6 μ.μ., ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Χρηματοδοτικά Εργαλεία της ΚΑΠ 2023-2027 & του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, προοπτικές και κίνητρα για τα Συλλογικά Σχήματα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΚ ΝΈΟΥ ΑΊΤΗΣΗ ΣΤΟ POWER PASS ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ
Προκειμένου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το power pass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για power pass που ήδη έχουν υποβληθεί. Συγκεκριμένα, αφορά πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική δήλωσή τους, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους, και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το power pass. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης για το power pass. Σε όλες τις υπόλοιπες η αίτηση προχώρησε κανονικά.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΈΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ: ΕΠΑΝΕΞΈΤΑΣΗ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΑΝ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την επανεξέταση αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Το Υπουργείο Οικονομικών προβαίνει στην επανεξέταση των αιτήσεων χορήγησης που έχουν απορριφθεί αποκλειστικά βάσει των δηλωθέντων από τις επιχειρήσεις στοιχείων, βάσει των στοιχείων που της αποστέλλονται εγγράφως από την ΑΑΔΕ μαζί με το οικείο αίτημα στο οποίο αφορούν, καθώς και με βάση τα στοιχεία που περιέχονται στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: ΤΈΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΎΣ ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΌΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΏΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΈΣ ΠΟΣΏΝ ΑΠΌ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙΣ ΕΙΣ ΧΕΊΡΑΣ ΤΡΊΤΟΥ
Με στόχο τον διαρκή εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φορολογουμένους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επανακαθορίζει τις εξαιρέσεις από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων οφειλετών έναντι του Δημοσίου, με μη ληξιπρόθεσμα χρέη. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, στις περιπτώσεις οφειλών φορολογουμένου για τις οποίες έχουν επιβληθεί κατασχέσεις εις χείρας τρίτου (πχ τράπεζες), επιστρέφονται ποσά που έχουν αποδοθεί στην ΑΑΔΕ από τους τρίτους για τις κατασχέσεις αυτές, χωρίς συμψηφισμό με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του φορολογουμένου, εφόσον κατά το χρόνο της απόδοσης η οφειλή για την οποία επιβλήθηκαν οι κατασχέσεις έχει αποσβεστεί.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου τα μέλη μας θα μπορούν να στηρίξουν τον οργανισμό. Για να στηρίξτε το έργο και τις δράσεις του «Χαμόγελο του Παιδιού», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr ή πατήστε – επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMSoJuRMFc-8oCiZ_bj9I1fP5kYoxmWiDEEPvDphycH-oAng/viewform

ΨΗΦΙΑΚΉ ΚΆΡΤΑ ΕΡΓΑΣΊΑΣ: ΠΡΕΜΙΈΡΑ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΟΎΠΕΡ ΜΆΡΚΕΤ
Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας από σε όλες τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.  Έτσι, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, κατά την είσοδό τους στον χώρο εργασίας, θα “σκανάρουν” στο Ergani CardScanner τον προσωπικό κωδικό QR code που εμφανίζει η εφαρμογή myErgani mobile app, προκειμένου να δηλώνουν τη έναρξη και λήξη της εργασίας. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app που συνδέεται στο παραγωγικό Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, η οποία “διαβάζει” την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζομένου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία, κατά παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το “σκανάρισμα” των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Ενώ, είχαν “κατεβάσει” στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani app, στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, 40.368 εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

MYAADE: ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Την παροχή μιας νέας υπηρεσίας προς τους φορολογουμένους ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για την έκδοση της Μηνιαίας Ενημέρωσης Φορολογικού Λογαριασμού. Με αυτή, ο φορολογούμενος μπορεί να έχει κάθε μήνα την πλήρη εικόνα των οφειλών και των επιστροφών του, για τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τις πληρωμές που έκανε, τους συμψηφισμούς στους οποίους προχώρησε η ΑΑΔΕ και τυχόν διαγραφές στις οφειλές του. Η Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού αναρτάται κάθε 2η Δευτέρα του μήνα, στην επιλογή: “Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές”, της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

ΜΕ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΎΟΥΣΑΣ ΣΎΜΒΑΣΗΣ ΈΩΣ 30/6/2023 Η ΝΈΑ ΕΘΝΙΚΉ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ
Υπεγράφη από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης μέχρι 30/6/2023. Στους όρους που θα συνεχίσουν να ισχύουν είναι και η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών ότι αν κατά τη διάρκεια ισχύος της νέας ΕΓΣΣΕ αρθεί με οποιοδήποτε τρόπο οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στην καθολικότητα ισχύος των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ. Η νέα σύμβαση διατηρεί επίσης σε ισχύ επιδόματα τριετιών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετήσια άδεια, καθώς και όλες τις άδειες που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη 25χρονος στην Κορινθία γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024. Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο