Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών του Νομού Αρκαδίας για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας, ενημερώνει τους πολίτες ότι η εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών πλατφορμών ENERGY PASS, FUELL PASS, Κοινωνικός Τουρισμός και Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών, αποτελεί προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη και όχι του επαγγελματία λογιστή.

Στη περίοδο των φορολογικών δηλώσεων, όπου ο φόρτος εργασίας πολλαπλασιάζεται και επιτείνεται το άγχος, λόγω επιβολής προστίμων, είναι αντιεπαγγελματικό από μέρους μας, να μη φανούμε συνεπείς στις κύριες υποχρεώσεις των πολιτών και επιχειρήσεων και να αναλωνόμαστε στην υποβολή αιτήσεων που δεν επιφέρουν κυρώσεις. Το άνοιγμα των εν λόγω πλατφορμών, έγινε εντός του Σαββατοκύριακου, με καταληκτική ημερήσια προθεσμία ανά λήγοντα ΑΦΜ, διάστημα, όπου τα λογιστικά γραφεία δεν λειτουργούν, επομένως, καθίσταται σαφές ότι δεν δύναται ο επαγγελματίας λογιστής να εξυπηρετεί τους πολίτες, όποτε η Πολιτεία αποφασίζει να εφαρμόσει τα μέτρα που εξαγγέλλει μήνες νωρίτερα.
Το περιβάλλον των πλατφορμών, πλέον, είναι φιλικό ως προς τους χρήστες και η χρήση κωδικών taxisnet δεν σημαίνει πάντα ότι αρμόδιος είναι ο λογιστής για αυτές, ούτε ότι επηρεάζεται η φορολογική εικόνα του καθενός.
Παρακαλούμε τους πολίτες να κατανοήσουν την κατάσταση και να μην πανικοβάλλονται ούτε να επιρρίπτουν ευθύνες στους λογιστές, των οποίων κύριο μέλημα είναι η ορθή και εμπρόθεσμη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων και όχι η εφαρμογή της εκάστοτε επιδοματικής πολιτικής.

Επομένως, συστήνεται ανεπιφύλακτα η χρήση αυτών από κάθε πολίτη προς καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου,
Πρόεδρος : Ασκούνης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος : Τσαγκαρέλης Αντώνιος
Γραμματέας : Βουτυρίτσα Ελένη
Ταμίας : Ζάβος Δημήτριος
Μέλος : Μαυρόγιαννης Γεώργιος

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο