Προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από τις ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αποτίμηση των δράσεων στα πλαίσια της αξιολόγησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση.
Μάλιστα, μαζί με πολλές άλλες ΕΛΜΕ της χώρας, κατέθεσε πρόταση «να καλέσει η ΟΛΜΕ τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν νέα απεργία – αποχή, αναλαμβάνοντας να τις συντονίσει, αλλά και να τις συνδράμει με κάθε δυνατή νομική, οικονομική, τεχνική και άλλη βοήθεια», πρόταση που απαιτούσε την απλή πλειοψηφία (50%+1) των Προέδρων για να ψηφιστεί ως απόφαση της ΟΛΜΕ. Δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αρνήθηκε πεισματικά και πραξικοπηματικά ακόμα και να θέσει την πρόταση σε ψηφοφορία! Ουσιαστικά, για άλλη μια φορά αρνήθηκαν να ενεργοποιήσουν τον κλάδο ώστε να εκφραστεί συλλογικά η αντίθεσή του στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.
Επιπλέον, καθώς (σύμφωνα με τον Νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο της 10/9/2021 σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων) μέχρι τις 25 Ιουνίου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι Σύλλογοι Διδασκόντων προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης που θα συνταχθούν και θα αναρτηθούν από τους συντονιστές των ομάδων.
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλισης της ειδικής συνεδρίασης, για την κάλυψη των συναδέλφων στη μη παρουσία τους από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης. Καλούμε τους συναδέλφους να δηλώνουν στάση εργασίας και να αποχωρούν από τις ειδικές αυτές συνεδριάσεις.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Ανδρέας Γιαννόπουλος  - Ο Γ. Γραμματέας Φώτης Γιακουμής

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia