Ορειβάτες εγκαινίασαν πεζοπορώντας νέο τμήμα μονοπατιού στο Μαίναλο

Περισσότεροι από χίλια άτομα συμμετείχαν στην 4η ορειβατική συνάντηση του Μαινάλου και τα εγκαίνια ενός νέου σηματοδοτημένου και πιστοποιημένου τμήματος μονοπατιού που ξεκινά από την Πιάνα του Δήμου Τρίπολης, περνά από τα Κολοκοτρωνέικα λημέρια και καταλήγει στην Βυτίνα.

Τους ορειβάτες υποδέχτηκαν στην Πιάνα, ένα μικρό χωριό του Φαλάνθου, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, Νίκος Δέδες, όπου παρέθεσαν πρόγευμα με παραδοσιακά εδέσματα από προϊόντα του Μαινάλου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσορίζοντας τους ορειβάτες που έφτασαν στο Μαίναλο, από όλη την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα, σημείωσε πως, για το δήμο Τρίπολης αποτελεί καμάρι ο ορεινός όγκος του Μαινάλου και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια που γίνεται για την προστασία και ανάδειξη της μοναδικότητας του φυσικού τοπίου και του πλούσιου οικοσυστήματος του.

Ο Δημήτρης Παυλής διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Τρίπολης θα συνεχίσει την προσπάθεια κι επόμενος στόχος, είναι μαζί με τους εθελοντές του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και του ΕΟΣ Τρίπολης, η ανάδειξη και σήμανση ενός ακόμα τμήματος του μονοπατιού στο Μαίναλο, που ξεκινά από την Τρίπολη, φτάνει στην Συλίμνα, περνά από τα Μαντέικα και καταλήγει στο Αρκουδόρεμα, ώστε του χρόνου είπε, να εγκαινιαστεί.

Οι ορειβάτες στην συνέχεια άρχισαν να πεζοπορούν ακολουθώντας τρεις διαφορετικές διαδρομές στο μονοπάτι του Πάνα, με την μικρότερη 3 ώρες και την μεγαλύτερη έξι ώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia