Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

ΑΑΔΕ: ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Στον καθορισμό νέας προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων  που έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Δεκεμβρίου 2021 προχώρησε με απόφασή του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Η νέα προθεσμία είναι η 28η Φεβρουαρίου 2022.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: ΛΗΞΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΑΠΟ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ η οποία προβλέπει ότι από 1-2-2022 θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Αναλυτικά το ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ» ΣΤΟ TEKA.GOV.GR

Μέσω της ιστοσελίδας του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) teka.gov.gr, που είναι στον “αέρα”, μπορούν πλέον να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το νέο δημόσιο σύστημα κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης. Το ΤΕΚΑ ξεκίνησε να λειτουργεί από 1.1.2022 και σε αυτό ασφαλίζονται πλέον οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας με υποχρέωση υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση. Υπενθυμίζεται πως από 1.1.2023, όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι κάτω των 35 ετών, θα μπορούν προαιρετικά να ενταχθούν στο ΤΕΚΑ.

ΜΈΣΩ GOV.GR ΟΙ ΒΕΒΑΙΏΣΕΙΣ ΘΕΤΙΚΟΎ RAPID TEST ΓΙΑ ΆΔΕΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ
Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού μέσω του gov.gr για απουσία από την εργασία μπορούν να εκδίδουν πλέον οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στην covid-19 εφόσον έχουν διενεργήσει rapid test. Οι νοσήσαντες εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν στην εν λόγω εφαρμογή το θετικό αποτέλεσμα του τεστ ώστε να θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν τη βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό έλεγχο κορονοϊού χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους. Σε περίπτωση που έχουν κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα

ΥΠ.ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:  ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ 2022 
Με μια δέσμη νέων ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον πολίτη έρχεται το 2022. Οι νέες εφαρμογές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και να αρχίσουν να λειτουργούν το πρώτο εξάμηνο της καινούργιας χρονιάς. Μεταξύ αυτών είναι  η παροχή ψηφιακών υπογραφών. Ειδικότερα, από τις αρχές κιόλας του νέου χρόνου, εντός Ιανουαρίου, πρόκειται να διατεθούν συνολικά 376.500 υπογραφές για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως διαχειριστές επιχειρήσεων, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους.  Ενώ σε ότι αφορά στην ίδρυση ατομικής επιχείρησης, η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια, αποφεύγοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων. “Ψηφιοποιούμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες, ενδυναμώνουμε τους επαγγελματίες” έχει επισημάνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης.

ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΌΤΗΣΗΣ ΠΑΓΊΩΝ ΔΑΠΑΝΏΝ ΈΩΣ ΤΟΝ ΙΟΎΝΙΟ

Παρατείνεται για 6 μήνες η στήριξη επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, με τροποποίηση του καθεστώτος στην οποία προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Με την υπό στοιχεία ΓΔΟΥ1078/30.12.2021 (Β΄ 6367) απόφαση, τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση των δύο υπουργείων με την οποία καθορίζεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση, παρατείνοντας την ισχύ του καθεστώτος. Συγκεκριμένα, τα ποσά ενίσχυσης με τη μορφή πιστωτικού προς τη φορολογική αρχή και τον e-ΕΦΚΑ, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν μέχρι την 30ή Ιουνίου 2022, για όσες επιχειρήσεις δεν τα χρησιμοποίησαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη δήλωση που έχει ήδη υποβληθεί.

ΑΑΔΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΆ ΒΊΝΤΕΟ ΑΝΆ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΉΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ TIMOLOGIO
Στην ανάρτηση 15 ενημερωτικών βίντεο για τη χρήση της εφαρμογής timologio προχώρησε στο κανάλι της στο youtube η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σε αυτά στέλεχος της ΑΑΔΕ παρουσιάζει σε επαγγελματίες της αγοράς πώς λειτουργεί η εφαρμογή timologio βήμα – βήμα και απαντά στα ερωτήματά τους, δίνοντας κατευθύνσεις και οδηγίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, μέσω της πλατφόρμας, myDATA. Πρόκειται για λογιστές, εμπόρους, αρτοποιούς, γιατρούς, επιχειρηματίες της εστίασης, ηλεκτρολόγους, κλωστοϋφαντουργούς, μηχανικούς, ξενοδόχους, βιοτέχνες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, συμβούλους επιχειρήσεων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο