Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

TO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Οριστικά εντάχθηκε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τη δημιουργία και λειτουργία υποδομών παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.
Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής του Επιμελητηρίου
Αρκαδίας: σε λογισμικό και υλικό, η υποδοχή και εξυπηρέτηση αιτημάτων των επιχειρήσεων (one stop shop) και η παροχή εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών.
Σκοπός του έργου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στις επιχειρήσεις, με αμφίδρομη επικοινωνία και πληροφόρηση των επιχειρήσεων.
Επιπλέον, μεταξύ άλλων, θα παρέχει το μηχανισμό διαχείρισης, δημοσιοποίησης επιχειρηματικής πληροφορίας και προβολής αυτών, δίνοντας στα μέλη του τη δυνατότητα χρήσης απομακρυσμένων υπηρεσιών, με άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία.

ΟΑΕΔ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα  εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ (Β΄ Κύκλος)
Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, στις 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για συμμετοχή στον Β΄ κύκλο του “προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους έως 29 ετών” που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ»
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των περιοχών απολιγνιτοποίησης.  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από σήμερα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο “Δίκαιη Αναπτυξιακή μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης” το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις, οι οποίες σχετίζονται με την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Σ.Δ.Α.Μ.) των περιοχών μετάβασης, όπως αυτές καθορίζονται στα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Μετάβασης, που συνοδεύουν το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ΔΑΜ 2021-2027 προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία. Παράλληλα, αντιμετωπίζει τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η μετάβαση στις περιοχές εξόρυξης λιγνίτη και στα νησιά που καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες κυρίως από αυτόνομους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

ΕΕ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Μια “εργαλειοθήκη” για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας με μέτρα συμβατά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και άμεσα εφαρμόσιμα από τις εθνικές κυβερνήσεις παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην “εργαλειοθήκη” η Επιτροπή περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα, αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα. Τα βραχυπρόθεσμα εθνικά μέτρα αφορούν την έκτακτη στήριξη εισοδήματος σε νοικοκυριά, κρατική ενίσχυση για εταιρείες και στοχευμένες φορολογικές μειώσεις. Μεσοπρόθεσμα, η Επιτροπή υποστηρίζει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή απόδοση, εξετάζει πιθανά μέτρα για την αποθήκευση ενέργειας και την αγορά αποθεμάτων φυσικού αερίου και αξιολογεί τον τρέχοντα σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΑΔΕ: ΆΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε9′
Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2021. Έτσι λοιπόν, οι φορολογούμενοι που εντόπισαν λάθη και παραλείψεις στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να εμφανίζεται αυξημένος, θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση. Εν συνεχεία, θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν. Να σημειωθεί ότι οι δυο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία δόση θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ «ELEVATE GREECE» ΕΩΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  
Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων του “Elevate Greece” έως την 29η Οκτωβρίου 2021. Δημοσιεύθηκε νέα απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση “Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19”. Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15.00 αντί για την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο