«Τουρισμός στην Αρκαδία» στη 85η ΔΕΘ

«Η Αρκαδία επιβάλλεται. Η Αρκαδία είναι μια καλλονή. Όσο διάστημα είσαι μαζί της δε θέλεις να φύγεις και όταν φεύγεις θέλεις να ξαναπάς» Γιάννης Τρουπής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Τη διερεύνηση για τη δημιουργία μεσογειακού συνεδριακού κέντρου στην Αρκαδία ανακοίνωσε επισήμως ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αναστάσιος Τζήκας στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Τουρισμός στην Αρκαδία» στη 85η ΔΕΘ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φορείς του τουρισμού, ειδικοί συντάκτες- δημοσιογράφοι του οικονομικού, γαστρονομικού και τουριστικού ρεπορτάζ των ΜΜΕ και Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ στην αίθουσα Β του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Με στόχο την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών όλων των μορφών τουρισμού της Αρκαδίας, στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το τουριστικό video «This is Arcadia», τα τουριστικά οικονομικά μεγέθη του νομού, καθώς και η νέα δράση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει θέσει ως στόχο τη διερεύνηση του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας.           

«Η Αρκαδία είναι μια καλλονή. Όσο διάστημα είσαι μαζί της δε θέλεις να φύγεις και όταν φεύγεις θέλεις να ξαναπάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τρουπής τονίζοντας «Η Αρκαδία επιβάλλεται. Γι’ αυτό το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να τους φιλοξενήσει για 3 μέρες για να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές μας».

Με γνώμονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Αρκαδίας και αποτελεί βασικό πάγιο αίτημα του, η δημιουργία του Μεσογειακού συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου στην Αρκαδία.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ- HELEXPO κ. Αναστάσιος Τζήκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος ανακοίνωσαν, παρουσία όλων, πως το αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας διερευνάται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό θα προκύψει από τη συνεργασία της ΔΕΘ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τη σύνταξη μελέτης, από κοινού, ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση της σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του συνεδριακού κέντρου. 

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Σαμπράκος παρουσίασε αναλυτικά τον στρατηγικό σχεδιασμό του Επιμελητηρίου για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Αρκαδίας καθώς και τη νέα δράση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας». Πρόκειται για ένα Destination Management Organization με αντικείμενο τη διαχείριση και προώθηση ενός τουριστικού προορισμού, την παροχή πληροφοριών και τη συνολική υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Άννα Καλογεροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Προέδρος της ΔΕΘ κ. Αναστάσιος Τζήκας και τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιο Καπνοπώλης. 

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε για τη στήριξη των δράσεων του Επιμελητηρίου, για το υψηλής αισθητικής περίπτερο που φιλοξενεί τα Περίπτερα των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για την πρόσφορά της αίθουσας εκδηλώσεων στη ΔΕΘ και την υποστήριξη που προσέφεραν οι συνεργάτες τους.  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο