Κάλεσμα ΚΝΕ για το Φεστιβάλ την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας στη νεολαία των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της,της ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Γιατί οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών δεν πρέπει να χαρίσουν τη ζωή και το μέλλον τους στους εκμεταλλευτές, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Έχουν κάθε λόγο να παλέψουν ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που επιτίθεται στις ανάγκες τους,που γεννά κρίσεις, ανεργία, πολέμους, φασισμό και οδηγεί τον λαό στη χρεοκοπία για να ζουν οι λίγοι στα πλούτη.
Χτές, σήμερα και αύριο δύο κόσμοι βρίσκονταν και βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση. Απο τη μια ο κόσμος των εκμεταλλευτών.Των λίγων που ζουν κλέβοντας τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί. Δικιά τους ένωση ήταν και είναι η ΕΕ. Τους εκμεταλλευτές υπηρετούν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι συγκυβερνήσεις τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο πέρασε μέτρα που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι. Στον ίδιο δρόμο είναι και όλα τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ, που όλοι τους θέλουν να στηρίξουμε στη σφαγή μας και να σκύψουμε το κεφάλι.
Και οι Λαφαζάνηδες που ανακάλυψαν μετά ότι δήθεν διαφωνούν,αφού στήριξαν κάθε αντιλαϊκό βήμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πως είναι προοδευτικό να μετράμε τη φτώχεια μας με δραχμή και όχι ευρώ.
Στον αντίποδα όλων αυτών είναι ο κόσμος των εκμεταλλευόμενων, των πολλών,ο κόσμος των ανέργων, των εργαζομένων που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, των σπουδαστών και των μαθητών που πληρώνουν πανάκριβα τη μόρφωσή τους και ζουν στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους.
Απ΄τη μια ο κόσμος των αμέτρητων θυσιών, της αντοχής,του ηρωισμού και των πιο μεγάλων πράξεων, αξιών και ιδανικών για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, των αλύγιστων της ταξικής πάλης που πέρασαν απ΄το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης 1947-49, που έβαλαν το ατομικό κάτω απ΄το συλλογικό, που ήξεραν ότι όχι μόνο πρέπει αλλά είναι και επίκαιρο, ανάγκη των καιρών, να ανατραπεί η εξουσία των καπιταλιστών. Απ΄την άλλη ο κόσμος που κινείται με μόνο κριτήριο το μέγιστο κέρδος, του ατομισμού και άλλων σάπιων ιδανικών, της αγριότητας των καταπιεστικών μηχανισμών τους.
Καλούμε κάθε νέο και νέα που δεν βολεύεται με μισή ζωή, που ανήκει στον κόσμο των εκμεταλλευόμενων να έρθει στο Φεστιβάλ μας,να ακούσει το ολοκληρωμένο σχέδιο που προτείνει το ΚΚΕ, για τη μοναδικά ρεαλιστική έξοδο απ΄τη κρίση προς όφελος του λαού.
Νέοι και νέες
Τους δοκιμάσαμε όλους.
Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τον λαό με ισχυρό-και εκλογικά ΚΚΕ- όπως έχει φανεί και διαχρονικά. Η μόνη ψήφος νεολαίου που δεν πάει χαμένη είναι στο ΚΚΕ.
Ισχυρό ΚΚΕ,γιατί αποκάλυψε απ΄την αρχή την απάτη στις πλάτες του λαού, πήρε στην πράξη πρωτοβουλίες για να παρεμποδιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί λέει το πραγματικό όχι στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει τον δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει τον λαό.
Γιατί μόνο με την εργατική-λαϊκή εξουσία οι σύγχρονες δυνατότητες, μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί η πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική-λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό, την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, τον εργατικό λαϊκό έλεγχο, είναι η μόνη ρεαλιστική η μόνη που απαντάει στο σήμερα, γιατί μόνο αυτή συμφέρει τον λαό και τη νεολαία, μόνο αυτή μπορεί να απαντήσει στις ανάγκες του.

Το Φεστιβάλ μας θα γίνει στην Πλ.Πετρινού, την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 20:00.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Ομιλία απ΄τον Τάσο Αντωνίου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Προβολή βίντεο απο την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ που έγινε στην Τρίπολη στις 12 Ιούλη προς τιμήν των εκτελεσμένων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών απ΄το έκτακτο στρατοδικείο της περιόδου 1947-49.
  • Συναυλία απ΄το τριπολιτσιώτικο συγκρότημα ¨Άξαφνοι¨

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση για τους αλύγιστους του ¨θανατοδικείου¨ της Τρίπολης, που θα λειτουργεί και την Τετάρτη 2/9,την Πέμπτη 3/9,την Παρασκευή 4/9,με φωτογραφικό υλικό απ΄τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου που λειτουργούσαν σαν κρατητήρια και έχουν χαραχτεί απ΄τους φυλακισμένους με ζωγραφιές, ποιήματα, ημερομηνίες καταδικαστικών αποφάσεων. Αυτά περιέχονται μαζί και με άλλο πλούσιο υλικό σε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ που θα διακινείται αυτές τις μέρες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο