Όσα δεν ξέρετε για το πέτρινο θεατράκι στο άλσος Αγίου Γεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέατρο του Άλσους του Αγίου Γεωργίου είναι ένα κομψοτέχνημα. Πέτρινο, μικρό, ένα με το φυσικό περιβάλλον, έχει γίνει ένα από τα εμβλήματα της Τρίπολης. Όλο το καλοκαίρι φιλοξενεί παραστάσεις και μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας. 

Το θεατράκι εγκαινιάστηκε μόλις τη δεκαετία του 70. Όμως ο κόσμος το λάτρεψε και κάθε απόγευμα τα καλοκαίρια γεμίζει κόσμο.

Οι θίασοι το τιμούν και έρχονται  τις παραγωγές τους στην Τρίπολη. Πρέπει να σημειωθεί πως ενώ είναι υπαίθριο έχει πάρα πολύ καλή ακουστική. Στο κοίλο του έχει γοητεύσει ο Μικρός Πρίγκιπας, έχουν ανέβει Εκκλησιάζουσες, έχουν ακουστεί οι φωνές μεγάλων καλλιτεχνών.

Όταν η σκηνή αδειάζει και φεύγουν οι θεατές και οι καλλιτέχνες, για να συνεχίσουν στα ταβερνάκια και τα μπαρ τη νυχτιά τους, ένας άλλος θίασος πρωταγωνιστεί. Το πέταλο του θεάτρου καταλαμβάνεται από τα αηδόνια. Αξίζει τον κόπο μια βόλτα εκεί, κάπου στο ξημέρωμα, κατά το θεατράκι. Αν φτάσει κανείς με σιγαλό κι αθόρυβο βήμα, για να μην φτερακίσουν οι λιλιπούτειοι αοιδοί, θα αξιωθεί να ακούσει την ομορφότερη συμφωνία.

timthumb
traveltripolis.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους...

ΟΕΒΕ Αρκαδίας: Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες

Η ΟΕΒΕ Αρκαδίας διοργανώνει “Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στον Δήμο Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας

Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Άστρους ανακοινώνει ότι θα γίνει διακοπή ρεύματος,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο