Μπήκαμε στο νέο Επισκοπείο της Μητρόπολης και σας το παρουσιάζουμε (pics/video)

Φεύγοντας από την Τρίπολη και λίγο πριν φτάσουμε στην Σκοπή συναντάμε το νέο Επισκοπείο, που αποτελεί ένα όνειρο – δημιούργημα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρου που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 2010.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/1CTTFjN5-p8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Εκεί μας υποδέχτηκε σήμερα μαζί με άλλους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Μητροπολίτης για να μας παραχωρήσει γεύμα και να μας ξεναγήσει στον χώρο που φτιάχνει τόσα χρόνια με πολύ αγάπη και μεράκι.

Το οικόπεδο έκτασης 9 στρεμμάτων αγοράστηκε το 1997 έναντι 7.000.000 δραχμών και το 2010 και από τότε γίνεται η προσπάθεια ανέγερσης και ολοκλήρωσης του νέου Επισκοπείου που θα στεγάζει και τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο κέντρο της Τρίπολης.

“Γίνεται μια προσπάθεια να φτιαχτεί αυτό το κτίσμα χωρίς υπερβολές, για να αποτελέσει έναν όμορφο και λιτό χώρο που θα στεγάσει τη Μητρόπολη. Η προσπάθεια ολοκλήρωσης του γίνεται με τη βοήθεια δωρεών από φίλους αλλά και μοναστήρια. Το κτίριο που στεγαζόμαστε τώρα είναι μικρό και αρκετά παλιό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Μητρόπολης. Επιπλέον στο σημείο που βρίσκεται είναι αδύνατον για τους πολίτες να βρουν χώρο στάθμευσης για να μπορέσουν να επισκεφθούν την Μητρόπολη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης.

Η κάμερα του pna.gr ξεναγήθηκε σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο και σας τον παρουσιάζει…(σε λίγο)

{gallery}neo_episkopio{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο