Απομακρύνει τα σκουπίδια από τα ερείσματα των δρόμων ο Δήμος Γορτυνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τα ερείσματα των εθνικών και επαρχιακών δρόμων προχωρά καθημερινά ο Δήμος Γορτυνίας, μετά τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας από την Περιφέρεια στο Δήμο.
Η ευθύνη καθαριότητας, αποκλειστικά για την αποκομιδή σκουπιδιών, του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειών και των παράπλευρων δρόμων αυτών, των νησίδων τους, καθώς και των πρανών αυτών, από την 1η Ιανουαρίου 2024 ασκείται από τους δήμους, κατά το τμήμα που διέρχεται εντός των ορίων τους.

Με την ανάθεση των εργασιών αποκομιδής απομακρύνονται καθημερινά πλαστικά αντικείμενα, χάρτινες, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες που έχουν απορριφθεί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Γορτυνίας και μεταφέρονται σε σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων προς ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης δήλωσε σχετικά:
«Η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ερεισμάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου μέχρι πρότινος ασκούνταν από την Περιφέρεια. Ως Δήμος περιστασιακά και χωρίς επιπλέον πόρους αναλαμβάναμε την απομάκρυνση των απορριμμάτων με ίδια μέσα,
ακόμη και αν επρόκειτο για αρμοδιότητα άλλου φορέα.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Βουλή εκχωρήθηκε η αρμοδιότητα και οι αντίστοιχοι πόροι προς τους Δήμους και πλέον προχωράμε στον εντατικό καθαρισμό εκατέρωθεν του δρόμου στο σύνολο των διαδρομών του Δήμου μας.

Με την ανάθεση του έργου και την έναρξη των εργασιών αποκομιδής, αλλάζει εντυπωσιακά η εικόνα στους δρόμους της Γορτυνίας. Ο τομέας καθαριότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των
επισκεπτών μας.», κατέληξε ο Δήμαρχος κος Κούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεσμευτικές προσφορές για το Μιναγιώτικο Φράγμα | Δημήτρης Πτωχός: «Ημέρα που σηματοδοτεί πρόοδο και ενίσχυση των προσδοκιών»

«Ημέρα που σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο για την Πελοπόννησο και ενισχύει την προσδοκία μας για μια πιο παραγωγική γεωργία» χαρακτήρισε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, καθώς ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Φράγματος Μιναγιώτικου μέσω ΣΔΙΤ» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αντίστροφη μέτρηση για το «42 ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης...
00:06:26

Ναύπλιο: Τι αναφέρει ο συνήγορος του 17χρονου που ξύρισε τον 12χρονο με φαλτσέτα (βίντεο)

«Παγωμένη» είναι η σχολική κοινότητα και η κοινωνία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ