Δήμος Β. Κυνουρίας: «Συμμετοχή στην ημερίδα της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιος Καμπύλης και η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας κα Χριστίνα Αναγνωστάκου αποδεχόμενοι την πρόσκληση παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Αιγιαλείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου, με θέμα: «Βιώσιμη διαχείριση Φυσικών Πόρων Δήμου Αιγιαλείας». 

Στόχος της ημερίδας ήταν αφενός η γνωστοποίηση των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί στην κατεύθυνση της ορθολογικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, αφετέρου, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα εξασφάλισης του φυσικού περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Παράλληλα, έγινε αναφορά στις πολιτικές που χρειάζεται να εφαρμοστούν, σε κοινωνικό, οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο για την διασφάλιση υγιεινού και επαρκούς ποσότητας ύδατος για όλους, ενώ για ακόμα μια φορά επισημάνθηκε ότι το νερό δεν έχει σύνορα και γεωγραφικά όρια, είναι δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται. 

Μάλιστα, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου «Το νερό δεν έχει σύνορα, αλλά ούτε και κομματικές αποχρώσεις. Είναι διάφανο και ως τέτοιο πρέπει να μείνει…είναι δημόσιο αγαθό και τα δίκτυα παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο». Από την άλλη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργος Μαρινάκης στην ομιλία του, εκτός των άλλων, τόνισε για ακόμα μία φορά ότι το «Μεγάλο πρόβλημα στις ΔΕΥΑ της χώρας είναι η υποστελέχωση. Ζητάμε μονίμως επιστημονικό προσωπικό γιατί υπάρχουν συνεχώς αποχωρήσεις που δεν αποκαθίστανται», επισημαίνοντας ακόμη ότι «χρειάζεται γνώση, επιστήμονες, εξειδίκευση και πολιτική βούληση για να υπάρξει αποτέλεσμα. Το νερό πρέπει να δίνεται φθηνό στον πολίτη και ακριβό στο καταχραστή».

Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης ΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και Δήμαρχος Καλβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Απόστολος Βανταράκης, Δήμαρχοι, Πρόεδροι ΔΕΥΑ και πλήθος κόσμου.  

“Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη οργάνωση!”

1

6

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο