Εορτασμός της Ιστορικής Μάχης των Βερβένων της 18ης Μαΐου 1821

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μία λιτή και σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Μαΐου ο εορτασμός της 201ης Επετείου της Ιστορικής Μάχης των Βερβένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιος Καμπύλης, ο Αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών, με καταγωγή από τα Βέρβενα, κ. Δημήτριος Κρίγγος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόρειας Κυνουρίας της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων όπου ψάλει η επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κ. Ευάγγελο Φάκλαρη, η κατάθεση στεφάνων, η απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων και τέλος η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τη Δημοτική Φιλαρμονική για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου μας και όλους όσους εργάστηκαν ώστε να προετοιμαστεί το χωριό για την εορταστική εκδήλωση. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο