Άστρος - Astros

Δήμος Β. Κυνουρίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου. Τόσο το Κρόνιο Πέρασμα 70χλμ. όσο και οι Δρόμοι Πάρνωνα (Ημικρόνιο Πέρασμα) 35χλμ. πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021.
Το τελευταίο διάστημα λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, των υψηλών θερμοκρασιών και των αυξημένων απαιτήσεων σε πόσιμο νερό, δημιουργούνται προβλήματα στην υδροδότηση των Κοινοτήτων Ξηροπηγάδου, Κορακοβουνίου, Αγ. Ανδρέα καθώς και του Αρκαδικού Χωριού, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.
Στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου θα διενεργηθούν και πάλι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού σε όσους πολίτες το επιθυμούν ως εξής:
Εντοπίστηκε, σήμερα το πρωί, και νέα μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της δεξαμενής ύδρευσης της Κοινότητας Ξηροπηγάδου.
Περιορισμός κατανάλωσης υδρευτικού ύδατος στην Κοινότητα Κορακοβουνίου.
Σε ηλικία 76 ετών, έφυγε από τη ζωή η μητέρα του  Δημάρχου Β. Κυνουρίας, Γιώργου Καμπύλη.
Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνει στον Ορεινό όγκο του Πάρνωνα το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ με αφετηρία και τερματισμό την Κοινότητα Αγίου Πέτρου.
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προληπτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, στην πλατεία Καρυτσιώτη της Κοινότητας Άστρους.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Κοινότητας Ξηροπηγάδου να περιορίσουν την κατανάλωση ύδατος στα απολύτως απαραίτητα.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που μόλις ξεκίνησε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας έχει εγκατασταθεί δίκτυο παγίδων και γίνεται παρακολούθηση των εντόμων της…
Σελίδα 1 από 66

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia