Παυλόπουλος από Τρίπολη: “Πηγή ηθικών διδαγμάτων ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης…” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,κ. Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/HbfGW-jTRBQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Μετά την λήξη της παρέλασης ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

Η Άλωση της Τριπολιτσάς φέρει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής εθνικής επετείου. Αυτό διότι είναι ιστορικώς αναμφισβήτητο ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε – ύστερα από την έκρηξη της επανάστασης του 1821 – η μεγαλύτερη επιτυχία των αγωνιστών η οποία οδήγησε και στην ευόδωση της εθνεγερσίας.

Η εμβληματική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αποτελεί και θα αποτελεί πηγή ηθικών διδαγμάτων για εμάς τους Έλληνες κυρίως αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας.

Οφείλουμε να επιτύχουμε ενωμένοι τα μεγάλα και σημαντικά, όπως επίσης ότι πρέπει παραμερίζοντας κάθε διαφορά μας και καταβάλλοντας κάθε τίμημα, να συνεχίσουμε την απαράμιλλη κληρονομιά τους. Αιωνία η μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και άξιο μίμησης το παράδειγμά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο