Έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Arcadia Screenings. Με την προβολή του «Rabbit a la Berlin”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Arcadia Screenings.

[iframe width=”650″ height=”375″ src=”https://www.youtube.com/embed/G2AMViakFHg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


 

Την επίσημη έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του το φεστιβάλ να γίνει ένας ετήσιος θεσμός για την πόλη της Τρίπολης.

«Σας καλωσορίζουμε στην έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου αφιερωμένου στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενός θεσμού που φιλοδοξούμε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό ετήσιο γεγονός με διαγωνισμούς και εκπαιδευτική διάσταση και με την καθιέρωση βραβείου Κώστα Γαβρά».

 

 

Το μήνυμα τους για την εκδήλωση έστειλαν ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

 

Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο μήνυμα του ανέφερε:

 

“Το Υπουργείο Παιδείας και εγώ προσωπικά σας εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο φεστιβάλ σας. Είναι σημαντικό το φεστιβάλ γιατί οι ταινίες του αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το φεστιβάλ μπορεί να αναδείξει όλες τις πλευρές μιας ζωής που πρέπει να αλλάξουμε. Ως Αρκάς που είμαι στηρίζω πλήρως το αίτημα σας, το αίτημα μας δηλαδή για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021”.

 

Ο Κώστας Γαβράς με επιστολή την οποία ανέγνωσε ο κ. Σπυρόπουλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

 

“Αγαπητοί μου συμπατριώτες σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την διπλή τιμή που μου προσφέρατε. Πρώτον με το να είμαι με τον αγαπημένο μου Μίκη Θεοδωράκη στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021και δεύτερον γιατί με τιμήσατε δίνοντας το όνομα μου στο πρώτο βραβείο του φεστιβάλ”.

Αμέσως μετά ακολούθησε η προβολή του «Rabbit a la Berlin” του Bartosz Konopka από την Πολωνία και την Γερμανία


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας την Δευτέρα 29 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Δευτέρα 29 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Επαφές Σταυρέλη με 7 υπουργούς: Τι συζήτησε και τι θα συζητήσει για 7 σοβαρά ζητήματα της Κορίνθου

Επτά επαφές που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν με κυβερνητικά στελέχη, για ζητήματα που αφορούν τον δήμο περιελάμβανε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης. Ξεκινώντας από τις επαφές που έγιναν, ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε καταρχάς στην συνάντηση του ίδιου μαζί με την διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε για

Live | 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων

Στην Τρίπολη θα διεξαχθεί το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων στις 28...

Ανακοίνωση για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών προς ενημέρωση κτηνοτρόφων και εμπόρων

Λόγω εμφάνισης του ιού της Πανώλους των μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενημερώνει για τα ακόλουθα: Η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών είναι μεταδοτική ιογενής ασθένεια που προσβάλει αίγες και πρόβατα. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. Προσβάλει μεγάλο αριθμό ζώων στο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο