Υπό κατάληψη το 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης – Τα αιτήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπό κατάληψη βρίσκεται από χτες, Δευτέρα 15/10, το 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης, με τους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω WEBEX.

Η είσοδος του σχολείου είναι σφραγισμένη, ενώ ανοίγει μόνο για τους μαθητές του 1ου Λυκείου, όπου σε αυτό γίνονται κανονικά τα μαθήματα.

Στην δημοσιότητα τα αιτήματα:

Απουσίες:

  • Οι 51 απουσίες είναι ελάχιστες για 9 μήνες.
  • Είναι απαράδεκτο να φορτώνονται οι μαθητές με απουσίες όταν ένας καθηγητής είναι απών. Μάθημα δεν γίνεται, άρα ποιος ο λόγος της επιπλέον απουσίας;

Εκδρομές:

  • Μέχρι τον Δεκέμβριο δεν μπορούμε να πάμε εκδρομές με λεωφορείο για πράξεις που δεν ήμαστε υπεύθυνοι.
  • Είμαστε το μοναδικό σχολείο, στο οποίο απαγορεύονται τα κινητά σε περιπάτους και εκδρομές. Ειδικά στις μονοήμερες εκδρομές εκτός πόλης, μπορεί να συμβεί κάτι και να θέλει το παιδί να επικοινωνήσει με τους κηδεμόνες του.

Καθηγητές:

Έλλειψη Καθηγητών σε σημαντικά μαθήματα (Μαθηματικά, Αγγλικά κλπ). Έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχουμε καθηγητές σε κύρια μαθήματα, τα οποία εξετάζονται γραπτώς τον Ιούνιο.

Τάξεις:

Έλλειψη διαδραστικών πινάκων σε μερικές τάξεις. Θέλουμε να θεωρούμαστε προχωρημένο σχολείο. Δεν γίνεται εν έτη 2024 να έχουν οι μισές τάξεις διαδραστικούς πίνακες άλλες όχι.

Εγκαταστάσεις: 

  • Έλλειψη χώρων ξεκούρασης στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Ζητάμε να αναβαθμιστεί ο εξωτερικός χώρος με τουλάχιστον πέντε παγκάκια.
  • Απεριποίητες τουαλέτες σε άθλια κατάσταση. Οι πόρτες είναι σχεδόν διαλυμένες και δεν κλειδώνουν. Δεν υπάρχουν καθρέφτες. Οι βρύσες είναι πολύ μικρές και υπάρχει εμφανής δυσκολία στον καθαρισμό χεριών. Αρκετές φορές δεν υπάρχει χαρτί υγείας.
  • Αντικατάσταση της βρύσης (βρίσκεται τέρμα αριστερά) όπου δεν δουλεύει από την προηγούμενη σχολική χρονιά και δεν έχει ασχοληθεί κανείς για την επισκευή.

Ανεπαρκής αθλητικός εξοπλισμός:

Ελάχιστες μπάλες σε άθλια κατάσταση. Δεν υπάρχουν δυχτάκια σε μερικές μπασκέτες.

Πρώτες Βοήθειες:

Υπάρχουν παιδιά με προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει ένας ειδικός στο σχολείο όπου να βοηθάει τα παιδιά σε μια δύσκολη στιγμή. Από ζαλάδα μέχρι στραμπούληγμα. Δεν γίνεται οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους σε έναν χώρο που δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι οτιδήποτε και αν γίνει το παιδί θα βρίσκεται σε καλά χέρια.

Φύλαξη:

Τελευταίο και πιο σημαντικό, δεν υπάρχει φύλακας για να ανοιγοκλείνει την πόρτα και να ελέγχει ποιος εισέρχεται και ποιος εξέρχεται στο σχολείο μας….Απαράδεκτο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ψηφιακό μονοπάτι της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου «Αντώνης Σαμαράκης»

Η Ναυμαχία κρύφτηκε στις γωνιές της πόλης μας… Ακολουθήστε το ψηφιακό μονοπάτι της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου που επιμελήθηκαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου «Αντώνη Σαμαράκη» και γνωρίστε την ιστορία του! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεκα (11) σταθμούς με διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Ο λόγος που δημιουργήθηκε, είναι γιατί

Πάτρα: Άγριο ξύλο μέσα σε σχολείο – Συνελήφθη 17χρονος μαθητής

Άγριο επεισόδιο εκτυλίχθηκε χθες στο ΕΠΑΛ Πάτρας μεταξύ μαθητών κατέληξε σε...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για τον θάνατο του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη

Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη το Δήμαρχο Ζηρού Γιώργο Ζυγούρη,...

Τεντόγλου: Υποψήφιος ως κορυφαίος αθλητής στίβου στον κόσμο για το 2024

Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους της World Athletics...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ