Επίσκεψη Δημήτρη Παυλή στις παιδικές κατασκηνώσεις Παράλιου Άστρους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις παιδικές κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος επισκεύθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Παυλής, εκεί τον υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης όπου τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία της κατασκήνωσης.
Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά που βρίκονται εκεί, καθώς και με τους γονείς τους, διαπιστώνοντας ότι επικρατεί πολύ καλό κλίμα και μεγάλη διάθεση για παιχνίδι και διασκέδαση.

[iframe width=”650″ height=”380″ src=”https://www.youtube.com/embed/HndtaB9Wy_c” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Παυλής: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά που χαίρονται τη φύση και την κατασκήνωση. Τα πράγματα κυλούν πολύ ομαλά και δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι γονείς, τα παιδιά και το προσωπικό είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, ενώ τα παιδιά έχουν ασφάλεια, ιατρική περίθαλψη και καλό φαγητό. Ανταποκρίθηκαν περίπου 700 παιδιά Δημοτών της Τρίπολης, τα οποία θα βρίσκονται στις κατασκηνώσεις σε όλες τις περιόδους της λειτουργίας τους. Παυλής: Έγιναν αρκετές παρεμβάσεις συντήρησης φέτος, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Έγιναν και προμήθειες σε κάποια υλικά. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα του χώρου, η καλή λειτουργία των υδραυλικών και επισκευάστηκαν και οι ντουζιέρες.

 

Παυλής: Εμπλουτίζουμε παράλληλα το εκπαιδευτικό κομμάτι της κατασκήνωσης. Εδώ τα παιδιά θα δεχθούν ορισμένα μαθληματα, μέσω του παιχνιδιού φυσικά, που θα τα ωφελήσουν, θα τα βοηθήσουν να γνωριστούν μεταξύ τους και να κοινωνικοποιηθούν και θα τα κάνουν να αποκομίσουν ευχάριστες εντυπώσεις από τη διαμονή τους στις κατασκηνώσεις.

 

Παυλής: Μέχρι τον 15Αύγουστο καλύπτεται ουσιαστικά η παιδική περίοδος. Μετά ακολουθεί το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης που θα παραμείνει εδώ για 15-20 μέρες. Βέβαια για να μην μένει κενός ο χώρος όλο τον υπόλοιπο χρόνο και γίνονται και φθορές, υπάρχουν ορισμένες σκέψεις για αξιοποίηση του χώρου, ώστε και φθορές να μην υπάρχουν και να ελαχιστοποιηθούν οι δαπάνες συντήρησης.

 

Παναγιώταρος: Το αθλητικό πρόγραμμα μας έχει εμπλουτιστεί σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Έχουμε εντάξει παιχνίδια που γίνονται στην άμμο, μπάνιο κάνουν δύο φορές την ημέρα, έχουμε εντάξει επίσης, παιχνίδια που δίνουν καλλιτεχνικά ερεθίσματα στα παιδιά και έχουμε εντάξει ομιλίες από μέλη αθλητικών σωματείων που ενημερώνουν τα παιδιά για κάποια αθλήματα που πιθανόν να μην τους είναι ιδιαίτερα γνωστά. Τα παιδιά προσαρμόζονται στην κατασκήνωση χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού, αλλά και η βοήθεια των γονιών είναι σημαντική και απαραίτητη, ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις όπου οι γονείς καλούνται να βοηθήσουν το παιδί τους να «απογαλακτιστεί» γι αυτές τις οκτώ ημέρες και να ξεχάσει για λίγο συνείθειες της καθημερινότητας όπως τη χρήση tablet κ.α. Όμως προβλήματα αποχορήσεων δεν είχαμε γιατί στα 80 παιδία που μπήκαν την πρώτη περίοδο, αποχώρησαν μόλις τα 3.

 

Παναγιώταρος: Τα παιδιά χαίρονται ιδιαίτερα τη θάλασσα και τη στερήθηκαν μόνο μια μέρα λόγω κακοκαιρίας. Κάνουν διάφορα παιχνίδια στη θάλλασα και έχουμε προμηθευτεί καινούρια υλικά για το σκοπό αυτό. Ο κύριος λόγος που έρχονται τα παιδιά εδώ είναι η θάλασσα και φαίνεται να την απολαμβάνουν.

 

Παναγιώταρος: Μια μεγάλη αλλαγή στις εγκαταστάσεις φέτος, είναι η αντικατάσταση του ξύλινου πατώματος στις ντουζιέρες με νέο συνθετικό πάτωμα που πληροί τις προυποθέσεις ασφάλειας που πρέπει να έχουν οι ντουζιέρες. Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο που κόστισε και αρκετά χρήματα. Οι θάλαμοι επίσης είναι φρεσκοβαμένοι και επίσης, έχουν αλλάξει αρκετάπράγματα στον τρόπο που λειτουργεί η κατασκήνωση. Τα δύο επισκεπτήρια έχουν γίνει ένα ανά κατσκηνωτική περίοδο και είναι πρωί και απόγευμα, ενώ στο απογευματινό επισκεπτήριο οι γονείς μπορούν να πέρνουν τα παιδιά τους και να κάνουν μπάνιο μαζί τους στη θάλασσα μπροστά από την κατασκήνωση.

 

Παναγιώταρος: Από το προσωπικό οι ομαδάρχες και οι υπάλληλοι της κουζίνας πιέζονται περισσότερο και γι αυτό βγαίνουν περισσότερες ώρες έξω. Επίσης έχει αλλάξει ο τόπος που φεύγουν τα παιδιά και από τη νέα κατασκηνωτική περίοδο θα φεύγουν από τα πάρκινγκ έξω από το γήπεδο του Αστέρα, που υπάρχει αρκετός χώρος για να παρκάρουν οι γονείς τα αυτοίνητα τους. Ακόμη έχει αλλάξει και η έξοδος που κάνουμε στο παράλιο Άστρος. Αυτή την περίοδο θα έχουμε έξοδο την Τριτη το απόγευμα και θα πάμε στο μαγαζί «Θάλασσα» κατά τις 5:30 και οι γονείς θα μπορούν να έρθουν εκεί να κάνουν μπάνιο με τα παιδιά τους. Στην ουσία θα είναι κάτι σαν δεύτερο επισκεπτήριο, ενώ πλέον δεν θα βγαίνουμε βράδυ για λόγους ασφαλείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο