Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ν. Τσιαμούλος: Θράσος, ανικανότητα και δόλια απόπειρα χειραγώγησης των συμπολιτών μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αρχές του σεβασμού στη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις είναι κατοχυρωμένες και αξίζει όλοι μας να σεβαστούμε, για ένα κράτος Δικαίου και για το καλό της πόλης μας.

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/huYOyXqJdOI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ας σταματήσει, επιτέλους, η παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας και η δολία απόπειρα χειραγώγησής τους, από αυτούς που επί χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να υπεκφεύγουν των ευθυνών τους και να κοροϊδεύουν την κοινωνία μας.
Υπάρχει δυστυχώς μια κατηγορία συμπολιτών μας, ευτυχώς πάρα πολύ λίγοι, που ασχολούνται μάλιστα και με τα κοινά, η οποία αγνοεί τα βασικά στοιχεία λειτουργίας όχι μόνο της Αυτοδιοίκησης ή του Κράτους, αλλά και του ίδιου του πολιτεύματος. Η τήρηση και ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων είναι συνταγματική επιταγή και θεμελιώδης προϋπόθεση της Δημοκρατίας και είναι αυτονόητη για κάθε πολιτισμένο κράτος εδώ και αιώνες. Φαίνεται ότι ο πολιτισμός αυτός δεν έχει φτάσει στους συμπολίτες μας αυτούς που μάλλον εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα εδώ και χρόνια, οποίοι νομίζουν ότι οι ίδιοι μπορούν να αντικαθιστούν κατά βούληση τους κανόνες της πολιτείας. Νομιζούν ότι ζούμε σε έναν άλλο πλανήτη. Οι ίδιοι δεν έχουν επίσης κανένα πρόβλημα στο να αλλάζουν την άποψη και την ψήφο τους χάνοντας εντελώς την αξιοπιστία τους, όποια τέλος πάντων τους είχε απομείνει.

Είναι να αναρωτιέται κανείς αν υπερτερεί το θράσος ή η ανικανότητα. Το θράσος για να αλλάζουν διαρκώς θέσεις, στάσεις και απόψεις, να κάνουν αυτό που λέει ο λαός μας κωλοτούμπες και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν τρέχει τίποτα και οτι είναι σοβαροί και σταθεροί. Λες και οι πολίτες δεν βλέπουν, δεν αντιλαμβάνονται, δεν έχουν μνήμη. Λες και δεν βιώνουν τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής τους που συν τοις άλλοις κάνουν διεθνώς ρεζίλι την Τρίπολη.
Αλλά εδώ ξεκινά δυστυχώς το δεύτερο, δηλαδή η ανικανότητα. Θεωρούν ότι οι πολίτες, οι συμπολίτες μας, είναι το ίδιο ανερμάτιστοι με αυτούς. Θεωρούν ότι η Τρίπολη μπορεί να στιγματίζεται στο πανελλήνιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μια τριτοκοσμική πόλη χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θεωρούν ότι με την τσαπατσουλιά, την κουτοπονηριά και την ελαφρότητα, μπορεί να διοικηθεί ένας δήμος και να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα.
Εμείς όμως έχουμε δώσει το στίγμα μας. Μιά αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα όπως αρμόζει στην Τρίπολη του σήμερα και τους πολίτες της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη κλειστού αρδευτικού δικτύου Τ.Ο.Ε.Β. Φωκίωνος Ζαχαριά Λακωνίας

Στο πλαίσιο της ορθολογικής αξιοποίησης των υδάτινων πόρων και της ενιαίας λειτουργικότητας των εγγειοβελτιωτικών έργων, υπεγράφη τη Δευτέρα 17 Μαρτίου η στρατηγικής σημασίας Προγραμματική Σύμβαση για τη «Μελέτη Κλειστού Αρδευτικού Δικτύου Τ.Ο.Ε.Β. Φωκίωνος Ζαχαριά». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Σπυρίδων Χρόνης, Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φωκίωνος Ζαχαριά Λακωνίας, και ο Αναστάσιος Σαρδέλης

Οδηγίες για δημιουργία αίτησης ΑΣΕΠ και διαδικασία διορισμού στον δημόσιο τομέα

Άνεργοι που αναζητούν απασχόληση στο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ...

Σπάρτη: Επίσκεψη και καταγραφή των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς Ρομά

Στην καταγραφή των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς Ρομά του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ