Κωνσταντινόπουλος: Υποστελέχωση του αστυνομικού Τμήματος Νότιας Κυνουρίας

Ο Οσυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπέβαλε ερώτηση μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, στον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με την ελλιπή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Κυνουρίας ζητώντας του να μεριμνήσει άμεσα για το θέμα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Προς : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκο

 Θέμα: Υποστελέχωση του αστυνομικού Τμήματος Νότιας Κυνουρίας

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την έλλειψη δύναμης στο Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας. Πρόκειται για το αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που αστυνομεύει σε μια περιοχή με έκταση 583,2 km² και πληθυσμό 9.000 περίπου κατοίκων, παραθαλάσσια, με τεράστια τουριστική ανάπτυξη και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η υπάρχουσα δύναμη για την αστυνόμευση της περιοχής είναι μόλις επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή της Υπηρεσίας, ενώ αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα δύο αστυνομικοί. Δεδομένου του ότι η περιοχή αυτή είναι απομακρυσμένη δεν επιλέγεται από τους αστυνομικούς, ούτε στις τακτικές αλλά ούτε και στις έκτακτες μεταθέσεις. Επιπλέον λόγω της τεράστιας μείωσης των προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει τοποθετηθεί στο εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα νεοεξερχόμενος αστυνομικός εδώ και πολλά χρόνια. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνονται και από το από 13/5/2022 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Αρκαδίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, εκδόθηκε διαταγή για στελέχωση του Τμήματος με απόσπαση αστυνομικών από την Αρκαδία αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση καθώς πρόκειται για απομακρυσμένη περιοχή και δεν υπήρξε μέριμνα για την κάλυψη των εξόδων του προσωπικού που θα κάλυπτε τη θέση.

 Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 1) Τι προτίθεστε να κάνετε για τη στελέχωση του αστυνομικού Τμήματος Ν. Κυνουρίας;

2) Προτίθεστε να εκδώσετε σχετική διαταγή ενίσχυσης του Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας για απόσπαση αστυνομικού προσωπικού με δαπάνες δημοσίου πανελλαδικά όπως έχετε πράξει σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις;

 Αθήνα, 16.06.2022

Ο ερωτών Βουλευτής,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο