Δήμος Μεγαλόπολης: Εκδήλωση για τον εορτασμό της 1ης νικηφόρου μάχης της Ελληνικής Επανάστασης 1821

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 1ης νικηφόρου μάχης της Ελληνικής Επανάστασης 1821 στα «Στενά» Αγ. Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στον οικισμό Στρογγυλού της κοινότητας Κοτυλίου του Δήμου Μεγαλόπολης.

Η Μάχη στα στενά του Αγίου Αθανασίου στις 27 Μαρτίου του 1821 αποτελεί την πρώτη νικηφόρα πολεμική σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τούρκους, μόλις λίγες ημέρες από την κήρυξη της Επανάστασης.

Υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δύναμη περίπου 300 πολεμιστών, απέναντι σε περίπου 1.700 ένοπλους Τούρκους, κατόρθωσε να εμποδίσει τη διέλευσή τους προς την Τριπολιτσά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σιέμπος, Θεοφάνης Καλογερόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Μιχόπουλος (επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή), ο  Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας κ. Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» Τελετάρχης της εκδήλωσης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Στρογγυλαίων κ. Γιάννης Γκιουμές, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρύταινας κ.  Πέτρος Ιατρόπουλος, ο Ανθυπαστυνόμος κ. Κωνσταντίνος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ανδρίτσαινας κ. Ανδρέας Ρουμελιώτης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Εκ του Δήμου 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο