Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δήμος Μεγαλόπολης: Ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας με προμήθεια δεξαμενών πυρόσβεσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Μεγαλόπολης με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας, προμηθεύτηκε δύο μεταλλικές κυλινδρικές δεξαμενές βαρέως ανοιχτού τύπου χωρητικότητας 40m3, και δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 20m3.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Σιέμπου, έγινε η εγκατάστασή τους σε επιλεγμένες θέσεις, καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχοντας ως βασικά κριτήρια την άμεση πλήρωση με νερό των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην μεταλλική δεξαμενή ανοιχτού τύπου χωρητικότητας 40m3 στην Κοινότητα Κοτυλίου, έτσι ώστε να καταστεί λειτουργική.

Σκοπός της εγκατάστασής τους είναι η ενίσχυση του αριθμού των ήδη υπαρχόντων δεξαμενών, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων νερού σε κομβικά σημεία της επικράτειας του Δήμου Μεγαλόπολης, από τα οποία δύναται να ανεφοδιαστούν τα μέσα πυρόσβεσης, συντομεύοντας τον χρόνο μεταξύ των ρίψεων κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Για άλλη μία φορά ζητάμε από τους δημότες μας, τη συνεργασία τους στην προσπάθεια της αποφυγής και της αντιμετώπισης των υπαίθριων πυρκαγιών. Η ευαισθητοποίηση και συνδρομή όλων είναι επιτακτική ανάγκη.

Εκ του Δήμου

megalopoli pyrosbesi 2

thumbnail 4

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη 16 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 16 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας και κατηγορία κινδύνου 3 στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
00:16:51

Πλέγμα Κοινωνικών Υπηρεσιών: Κοινή δράση Δήμων για ανθρώπινη υποστήριξη και κοινωνική ένταξη

Πλέγμα Κοινωνικών Υπηρεσιών: Κοινή δράση Δήμων για ανθρώπινη υποστήριξη...

Η Μετάβαση Μ.Α.Ε. ξεκινά τη διαδικασία αξιοποίησης εδαφών στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης – Πρώτη έκταση στη Μεγαλόπολη διαθέσιμη για μακροχρόνια μίσθωση

Η Μετάβαση Μ.Α.Ε. θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αξιοποίησης εδαφών στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης, εντάσσοντας επιλεγμένα ακίνητα στον σχεδιασμό για την παραγωγική επανάχρηση εδαφών, με στόχο το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου των περιοχών μετάβασης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων που θα συμβάλουν στη μεταμόρφωση των λιγνιτικών περιοχών σε ζωντανά οικοσυστήματα ανάπτυξης και καινοτομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ