Δήμος Μεγαλόπολης: Απαλλαγή τελών λόγω Covid-19

Ως Δήμος Μεγαλόπολης από την απαρχή της κρίσης της πανδημίας, στεκόμαστε ποικιλοτρόπως αρωγός των εργαζομένων του δήμου, των πολιτών και των επαγγελματιών, με απολυμάνσεις, ενίσχυση της καθαριότητας, προστασία των εργαζομένων κ.ά.

Σήμερα, προχωράμε σε σημαντικές οικονομικές απαλλαγές σε επιχειρήσεις ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και την αγωνία των συμπολιτών, δίχως να διαταράσσουμε την ομαλή οικονομική λειτουργία του Δήμου μας, ώστε πάντα να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας.

Μετά από τρεις αναβολές (τον Ιούνιο, τον Αύγουστο 2020 και τον Δεκέμβριο του 2020) το δημοτικό συμβούλιο, τελικά, υπερψήφισε την αρχική μας πρόταση, η οποία συνίσταται στα παρακάτω:

1.Την απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργίας τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
2. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων με Κ.Α.Δ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 68 τεύχος α 20-3-2020, από τα τέλη παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
3. Τη μείωση κατά 50% του τέλους κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το 2020, αφαιρουμένων των τελών που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρήσεις διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοιού COVID-19.
4. Αναφορικά με τη Λαϊκή Αγορά Μεγαλόπολης, την απαλλαγή των πωλητών από την υποχρέωση καταβολής ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.
Καλούνται οι επιχειρήσεις να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Μεγαλόπολης (email: esoda2@megalopoli.gr) τη σχετική αίτηση (επισυνάπτεται), όπως επιτάσσει η σχετική υπουργική οδηγία, με τα συνημμένα δικαιολογητικά, ώστε να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες απαλλαγής και μείωσης των δημοτικών τελών.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης στα μισθώματα των σχολικών κυλικείων, που παραμένουν κλειστά, λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας.
Τρόποι επικοινωνίας: Τμήμα Εσόδων-2791360218- esoda2@megalopoli.gr.

Εκ του Δήμου

tgatb

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο