Μεγαλόπολη: Συνάντηση Δημάρχου Μεγαλόπολης με επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Μεγαλόπολη

Ιανουαρίου 17, 2021
Στο πλαίσιο επαφών που έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Μεγαλόπολη.

Επισκέφθηκε την Πέμπτη, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Σιέμπο, τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας PAPER HEART A.E., που βρίσκονται στη ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου Αττικής, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων χάρτου, με διεθνή παρουσία.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Αντωνάκης, κατά την παρουσίαση των εγκαταστάσεων της εταιρείας και των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σε αυτές, εξέφρασε την πρόθεση να επενδύσει στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, κατασκευάζοντας Μονάδα Χαρτοποίησης, για την παραγωγή χάρτου, ως πρώτη ύλη, για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, αλλά και για εξαγωγές. Το δε προσωπικό που πρόκειται να απασχοληθεί στη προτεινόμενη Μονάδα εκτιμάται στα 100 άτομα.

Για την πραγματοποίηση της επένδυσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανέφερε ότι απαιτείται κατ’ αρχήν η εξασφάλιση ενιαίας οικοπεδικής έκτασης, επιφάνειας 80-100 στρεμμάτων και η ύπαρξη βασικών υποδομών για απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η προτεινόμενη επένδυση είναι απολύτως ενδιαφέρουσα για την περιοχή μας, οι δε προϋποθέσεις που τίθενται για την υλοποίησή της, εάν συνδυαστούν με ανάλογες επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί, συνηγορούν στην ανάγκη για την άμεση δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου έκτασης αρκετών εκατοντάδων στρεμμάτων, και προς τούτο η Δημοτική Αρχή εργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλισή της.

Με το πέρας της συνάντησης, συμφωνήθηκε η διατήρηση των επαφών της Δημοτικής Αρχής με τη Διοίκηση της Εταιρείας, προκειμένου η προτεινόμενη επένδυση να έχει επιτυχή έκβαση, προς όφελος αμφότερων των μερών.

Εκ του Δήμου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia