Μαρίνος Ρουσιάς: Νέο πλήγμα στη λιγνιτική περιοχή της Μεγαλόπολης

Ιανουαρίου 09, 2021
Νέο πλήγμα στις Λιγνιτικές περιοχές της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας με τη μείωση του ποσοστού διάθεσης εσόδων από τον εκπλειστηριασμό δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2020.

Συνέχεια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για τις Λιγνιτικές περιοχές επέλεξε ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με την τελευταία Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε στις 31.12.2020, που μειώνει το ποσοστό διάθεσης εσόδων από τον εκπλειστηριασμό δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2020 σε μόλις 1% από 6% για τις λιγνιτικές περιοχές. Η πιο «πράσινη» κυβέρνηση και ο πιο «πράσινος» Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατά τα λεγόμενα στελεχών της ΝΔ, αποφάσισαν, για το 2020, οι περιοχές που θα υποστούν τα τραγικά αποτελέσματα της χωρίς σχέδιο και βίαιης απολιγνιτοποίησης να λάβουν φέτος μόλις 5 εκατ. ευρώ, όταν το 2018 και το 2019 είχαν αποδοθεί ποσά της τάξης των 30 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύει και όχι να αδυνατίζει τη χρηματοδότηση, μέσω του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την ανάπτυξη των λιγνιτικών περιοχών. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πίσω την άδικη αυτή απόφαση και να διαψεύσει με αυτόν τον τρόπο ότι το μόνο της σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη είναι ανεργία και αναπτυξιακό κενό προς όφελος πολύ λίγων και «εκλεκτών» της ΝΔ.

Μαρίνος Ρουσιάς

Μέλος Ν.Ε. Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia