Αναφορά Ο. Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή για τη μείωση προσωπικού του Α.Τ. Μεγαλόπολης

Οκτωβρίου 22, 2020
Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την οποία ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη να λάβει σοβαρά υπόψη του τη μείωση προσωπικού του αστυνομικού τμήματος Μεγαλόπολης.

Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει τόσο τους υπαλλήλους του αστυνομικού τμήματος όσο και τους πολίτες ολόκληρης της Μεγαλόπολης αφού μετακινούνται πέντε υπάλληλοι στο αστυνομικό τμήμα Μεσσηνίας.

Επιπλέον η αναφορά έγινε γνωστή και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γο ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΗ Μιχαήλ (Μέσω  ΠΟΑΣΥ), η οποία αναφέρει τα εξής:

Κύριε Αρχηγέ,

Μετά τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή του  Ν. Μεσσηνίας αποφασίσατε  την ενίσχυση της Δ.Α. Μεσσηνίας με αποσπάσεις επιθυμούντων πανελλαδικά. Μεταξύ των επιθυμούντων συναδέλφων  υπήρξαν και πέντε (5) Αστυνομικοί  που υπηρετούν στο Α.Τ. Μεγαλόπολης της Δ. Α. Αρκαδίας οι οποίοι και αποσπώνται  όλοι.

Το Α.Τ. Μεγαλόπολης με υπάρχουσα δύναμη δεκαοκτώ (18) αστυνομικούς συμπεριλαμβανομένου  του Διοικητή , Υποδιοικητή και Γραμματέα μετά τις αποσπάσεις αυτές, η υπάρχουσα δύναμή του περιορίζεται στους δεκατρείς (13) αστυνομικούς. Σημειωτέον υπάρχουν ήδη δύο αποσπασμένοι.

Αναρωτιόμαστε. Προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στην Μεσσηνία, όπως πανηγυρίζουν οι επίσημοι του Νομού, θα πρέπει να νιώσουν την ανασφάλεια δεκατέσσερις χιλιάδες  κάτοικοι του όμορου Δήμου Μεγαλόπολης,  με γεωγραφική έκταση 730km2; Το δεύτερο μεγαλύτερο Αστυνομικό Τμήμα της Αρκαδίας το οποίο αστυνομεύει και το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, με περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους θα «λειτουργεί» με 13 Αστυνομικούς;

Την ώρα που η Ένωσή μας φωνάζει για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων λόγο έλλειψης δύναμης, πραγματοποιείται αφαίμαξη του υπάρχοντος προσωπικού δημιουργώντας δυσλειτουργία στην υπηρεσία και ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής. 

Ζητάμε άμεσα την επανεξέταση των αποσπάσεων προκειμένου να αποφθεχθούν  τα όποια προβλήματα που σίγουρα θα δημιουργηθούν εάν εμμείνετε  στην απόφασή σας αυτή.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia