Π. Νίκας και Γ. Κασαπίδης: «Αδικίες και ανορθολογισμοί στο Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλείψεις στον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή διαπιστώνουν οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σε κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα –την οποία κοινοποιούν και στον συντονιστή του Σχεδίου Μετάβασης Λιγνιτικών Περιοχών Κωστή Μουσουρούλη.

Εξ αιτίας των παραλείψεων αυτών δε, «οδηγούμαστε σε μια άδικη κατανομή πόρων ανάμεσα στα Κράτη Μέλη που δεν δίνει χρηματοδοτική προτεραιότητα στις περιοχές εκείνες οι οποίες, βάσει αντικειμενικών στοιχείων, θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση και μάλιστα νωρίτερα από άλλες» επισημαίνουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, οι δύο περιφερειάρχες –μέλη της υπό τον Κ. Μουσουρούλη Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Στην ίδια επιστολή, οι Π. Νίκας και Γ. Κασαπίδης εισηγούνται συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο εν λόγω Σχέδιο, «για τη διόρθωση των αδικιών και ανορθολογισμών που έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την ίδια την έννοια της ‘Δίκαιης Μετάβασης’».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδομα μητρότητας: Άνοιξε η πλατφόρμα

Στο «αέρα» βρίσκεται η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Τρίπολης

Την Παρασκευή 19/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

Δήμος Μεγαλόπολης: Αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, κομμένων κλαδιών και χόρτων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαλόπολης συνεχίζει καθημερινά την...

Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας

Η πτώση της θερμοκρασίας στους 21 με 23 βαθμούς...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο