Ο κατάλογος των 13 προτεινόμενων έργων Νίκα για την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνολικού προϋπολογισμού 39.852.000 ευρώ είναι τα ώριμα μελετητικά έργα τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτείνει να υλοποιηθούν στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο  με την οποία συνοδεύει τον κατάλογο των 13 προτεινόμενων έργων που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Είναι προφανές ότι συμφωνούμε μαζί σας,ότι χρειάζονται άμεσα ενέργειες με χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων υποδομής,που θα αποδεικνύουν τη βούληση της πολιτείας για στοχευμένες παρεμβάσεις,στην κατεύθυνση συγκρότησης του πληθυσμού,της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής».

Σημειώνεται ότι η υπόδειξη έργων με δυνατότητα υλοποίησης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια είχε ζητηθεί από την πολιτεία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση  της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ, της οποίας μέλος είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Την επιστολή του περιφερειάρχη και τον κατάλογο των έργων μπορείτε να δείτε εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο