Μήνυμα Παυλόπουλου από την Αρκαδία στην Άγκυρα με φόντο τις νέες προκλήσεις Ερντογάν (video)

Αυγούστου 24, 2019
Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί εκ νέου, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους, παρά τις δυτικές απειλές», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στέλνει ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.

Ο ΠτΔ, μιλώντας από τη γενέτειρα του Νικηταρά -την Κοινότητα Τουρκολέκα Μεγαλόπολης- υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι γείτονες «οφείλουν να σεβασθούν το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο, να σεβασθούν τα σύνορα, το έδαφος, την ΑΟΖ της Ελλάδας, που είναι σύνορα, έδαφος και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος, «σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση. Το λέγω διότι η υπεράσπιση αυτών των αρχών αποτελεί, από την πλευρά μας, υπεράσπιση και της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε αυτό».

Ο Έλληνας Πρόεδρος υπενθύμισε στην Τουρκία τη συμπαράσταση που έχει η χώρα μας στο παραπάνω θέμα, τονίζοντας ότι «σήμερα δεν είμαστε πια μόνοι. Διότι, αντιλαμβανόμενη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διεθνής Κοινότητα τι αρνητικό και επικίνδυνο προηγούμενο θα δημιουργούσε οποιαδήποτε έκπτωση προς αυτή την κατεύθυνση και, ιδίως, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ, έχουμε τώρα πια και τη συμπαράστασή τους. Αυτό πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό από τη γείτονα Τουρκία. Και το λέμε και για το δικό της συμφέρον».

Σημειώνεται ότι Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε το Σάββατο, για ακόμα μία φορά, τη δυσαρέσκειά του για τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του τουρκικού κόμματος AKP (Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), του οποίου ηγείται.

Τελευταία τροποποίηση στις 24 Αυγούστου 2019 %21:%Αυγ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia