Η Μεγαλόπολη γιόρτασε τον 2ο αγώνα της αφιερωμένο στο αρχαίο θέατρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Στις 6 Μαΐου τρέξαμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!»

Η Μεγαλόπολη γιόρτασε τον δεύτερο αγώνα της αφιερωμένο στο μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου!
Με τις συμμετοχές να φτάνουν τους 950 εγγεγραμμένους δρομείς, και ιδιαίτερα μαζική παρουσία στο συμμετοχικό αγώνισμα των 2,5 χλμ., πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία, ο 2ος Αγώνας δρόμου Μεγαλόπολης Run The Theatre, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους 150 δρομείς, επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα!
Τον αγώνα διοργάνωσε o Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων: ΓΣΜ ΛΥΚΑΙΑ και Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης.
Η εκδήλωση είχε μόνο νικητές, είχε μόνο χαρούμενα πρόσωπα! Το Run the Theatre ήταν μία γιορτή που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και πρόκειται για μία συμμετοχική εκδήλωση που προάγει την παιδεία και την υγεία των πολιτών και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Μεγαλόπολης προβάλλοντας το αρχαίο θέατρο, το οποίο και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Διοργάνωσης.
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης άνοιξε στο κοινό την Κυριακή 6/05/17 από τις 11:00 έως 15:00 με ελεύθερη είσοδο και με την παρουσία αρχαιολόγου για να ξεναγήσει τους επισκέπτες.
Ενώ την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Μαθαίνω για το Αρχαίο θέατρο, Τρέχω για το αρχαίο θέατρο με επισκέψεις σχολείων στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης υπό την παρουσία αρχαιολόγου που μίλησε στα παιδιά- με τη Συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων & της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
Μία ακόμα δράση στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος της Διοργάνωσης ήταν η διάθεση 1.500 μερίδων ζυμαρικών στο ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος την οποία η Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά!
Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθεί ένας αθλητικός-κοινωνικός θεσμός υψηλών προδιαγραφών, να αναφερθεί ότι οι διαδρομές των 5 & 10 χλμ. είναι πιστοποιημένες από διεθνή μετρητή του ΣΕΓΑΣ, της IAAF και της AIMS.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες για την τιμητική για τον αγώνα παρουσία τους καθώς και όλους τους χορηγούς, προμηθευτές και υποστηρικτές του αγώνα, όλες τις εθελοντικές διασωστικές και μη ομάδες, όπως και όλους τους ατομικούς εθελοντές της Διοργάνωσης για την πολύτιμη προσφορά τους!

Δείτε τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα των 5 χλμ. : https://www.runthetheatre.gr/results-2018/pinakas-apotelesmaton-5000/
Δείτε τα ανεπίσημα αποτελέσματα των 10 χλμ.: https://www.runthetheatre.gr/results-2018/pinakas-apotelesmaton-10000/

{gallery}agones_megalopoli1{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο