Μεγαλόπολη – Λήψη απόφασης για σύμβαση με την ΔΕΗ για την Τηλεθέρμανση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης και αναρτήθηκε σήμερα στην Διαύγεια,  η λήψη απόφασης για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ , του Δήμου και της Τηλεθέρμανσης Α.Ε. για την παροχή της θερμικής ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σύμβαση αφού η προσωρινή σύμβαση που υπήρχε είχε λήξει στις 31-12-2012. Η καινούργια σύμβαση θα έχει ισχύ για 7 χρόνια από το 2013 μέχρι το 2020.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για το αν πρέπει η όχι να συνυπογράψει την σύμβαση Ο δήμαρχος.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε ότι το ποσό που θα χρεώνετε η Τηλεθέρμασνη θα είναι κατά 35% φθηνότερο απ’ ότι ήταν με την προσωρινή σύμβαση. Επίσης είπε:
Εμείς βέβαια, ως επιχείρηση, είχαμε εκφράσει την άποψη, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει και ο Δήμαρχος στην υπογραφή καθ’ ότι είναι Ανώνυμος Εταιρεία, – η ΔΕΗ όμως με έγγραφό της στις 25/5/2017 λέει, ότι «λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σχετική σύμβαση με βάση την οποία δρομολογείται η κατάσταση, έχει ως αντισυμβαλλόμενο και το Δήμο, φρονούμε, λέει ̈»φρονούμε» , ότι επιβάλλεται η υπό συζήτηση μεταξύ μας σύμβαση να συνυπογράφεται και από το Δήμαρχο. Γι’ αυτό έρχεται σήμερα, να συζητηθεί εδώ, έτσι ώστε η Σύμβαση για την Παροχή Θερμικής Ενέργειας, να συνυπογράφεται και από το Δήμαρχο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπούρας, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στην τοποθέτηση του είπε: από κανένα άρθρο του Κώδικα
ούτε από τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει, ότι πρέπει το Δημοτικό ωΣυμβούλιο, να προσυπογράφει συμβάσεις που κάνει η Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ. Η Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, που δημιουργήθηκε το 2011, είναι αυτόνομη, είναι αυτάρκης και έχουν όλες οι υποχρεώσεις, τα δικαιώματα  μεταβιβαστεί σε αυτήν από την αμιγή επιχείρηση.

Επίσης, θέλω να πω,ωότι κανονικά η Ανώνυμη Εταιρεία διοικείται από τα δύο όργανα, τη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο και νόμιμα ωεκπροσωπείται το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, στη δική μας περίπτωση αυτό δε συμβαίνει διότι η Γενική Συνέλευση κατά την άποψή μας – και τις επόμενες μέρες θα το αποδείξουμε αυτό και εκεί που πρέπει – έχει συγκροτηθεί όχι νόμιμα. ́Αρα δεν εκπροσωπείται το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ο κύριος μέτοχος, δηλαδή που έχει το 99,9% των μετοχών, αναλογικά, κατά συνέπεια και η απόφαση που παίρνει η Γενική Συνέλευση για το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι νομότυπη. Πιστεύω, ότι ο κύριος Δήμαρχος μπορεί και χωρίς εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπογράψει τη Σύμβαση μετά την εμμονή της ΔΕΗ, γιατί είναι λαθεμένη. Τι φοβάται η ΔΕΗ και ζητάει τέτοια κατοχύρωση; Η Ανώνυμη Επιχείρηση έχει όλα, όλες τις νομικές απτές δεσμεύσεις που κατοχυρώνουν τη ΔΕΗ.

Κατά συνέπεια εμείς δε συμφωνούμε για τη λήψη απόφασης για την υπογραφή της Σύμβασης.

Τελικά η απόφαση πάρθηκε με τις  ψήφους της πλειοψηφίας, δείτε τα σχετικά πρακτικά της συζήτησης ΕΔΩ

kafeneio-megalopolis.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο