Έκτακτη συνεδρίαση ΔΣ Μεγαλόπολης: Κινητοποιήσεις για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ (vid,ph)

Απριλίου 03, 2017
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, την Κυριακή 2 Απριλίου, αργά το μεσημέρι, με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή του στην διαφαινόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Το ψήφισμα της συνεδρίασης

Στην συνεδρίαση παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και της ΕΤΕ ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Αριστείδης Μπρουμάς, ενώ οι Βουλευτές Κώστας Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος των Ενεργειακών Δήμων απέστειλαν μηνύματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης,  που κράτησε περίπου 2:30 ώρες, ακούστηκαν διάφορες απόψεις για το θέμα, ενώ τονίστηκε πως δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιες μονάδες θα πουληθούν και αν είναι μαζί και τα ορυχεία.

Μετά από την συζήτηση εξεδόθη ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Μεγαλόπολης:

-Καταγγέλλει τις μεθοδευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης για την πώληση –παραχώρηση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ.

–Εκφράζει την αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, καθ’ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφιστάμενης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία.

–Επισημαίνει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης.Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας πρωτίστως στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας. Η συρρίκνωση της ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει. Καμία εκχώρηση εθνικού πλούτου.

–Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών δήμων στην ανάπτυξη (μέσω έργων ΕΑΠ) και την τηλεθέρμανση (παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας).

–Καλεί όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όλους τους φορείς και τους Συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ, καθόσον αυτό θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την διάλυσή της.

–Δηλώνει ότι θα σταθούμε ως Δήμος και ως κοινωνία αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ ΑΕ, όπως πράξαμε και στο παρελθόν.

–Αποφασίζει μετά από τα παραπάνω αγωνιστικές κινητοποιήσεις πάσης φύσεως και διάρκειας μαζί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να αποτρέψει τον ενταφιασμό της ΔΕΗ ΑΕ.

Για το λόγο αυτό αποφασίζει τη συγκρότηση αγωνιστικής συντονιστικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η ΕΤΕ ΔΕΗ, οι Πρόεδροι των τοπικών σωματείων και οι πρόεδροι των τοπικών φορέων του Δήμου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 που παρακολούθησε τη συνεδρίαση για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Να σημειώσουμε πως το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στους Βουλευτές Αρκαδίας και Μεσσηνίας, στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (θα συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Απριλίου), στα πολιτικά κόμματα, στη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΑΕ, στους υποψήφιους βουλευτές Αρκαδίας και Μεσσηνίας και στους τοπικούς φορείς και σωματεία καθώς και στα ΜΜΕ.

drt915.gr

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia