Νέες καταγγελίες από τα σωματεία της ΔΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε την ανακοίνωση από το σωματείο ορυχείων – σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης και από το σωματείο χειριστών – βοηθών…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Τώρα να σταματήσουν οι αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ

Θεωρούμε αναγκαίο να καταγγείλουμε τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πράξεις της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ καθώς και την κοινή γνώμη.

Ποιο συγκεκριμένα: Από τον Φλεβάρη του 2014, η προηγούμενη Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ετσιθελικά, χωρίς καμία συναίνεση ή διαβούλευση, προχώρησε σε μονομερή μείωση μισθών, παρά την αντίθετη γνωμάτευση του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου Εργασίας.

Σήμερα η νέα Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ χρησιμοποιεί την τότε απόφαση και από τις 11/10/2016 απέστειλε εξώδικες τροποποιητικές καταγγελίες ατομικών συμβάσεων σε έξι (6) συναδέλφους – δύο (2) από το κατάστημα της Μεγαλόπολης – όπου τους εγκαλεί να τις αποδεχτούν, συνεχίζοντας να προσέρχονται μετά τις 11/11/2016 στην εργασία τους, αλλιώς διακόπτεται η σχέση εργασίας τους με τον Συνεταιρισμό !!!

Το γεγονός αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δικαστική προσφυγή των εργαζομένων, η οποία επιδικάζεται στις 18/11/2016 την παραπάνω πρακτική η Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ την «χρησιμοποιεί» ως δαμόκλεια σπάθη, εκβιάζοντας με αυτή τις απολύσεις όσων συναδέλφων επιχειρούν δικαστικά, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, να μην επιτρέψουν τη μονομερή μείωση των μισθών τους.

Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές συνάδουν και τις συναντάμε στους πιο σκληρούς εργοδότες που εφαρμόζουν τις νεοφιλελεθεύθερες, μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη μας στους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού και στον αγώνα του Σωματείου τους για την υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων και την συνέχιση της εργασίας τους.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ να σεβαστεί τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων του Συνεταιρισμού και να σταματήσει να λειτουργεί ως στυγνός εργοδότης, μη σεβόμενοι ούτε την υπάρχουσα αποδυναμωμένη, εργατική νομοθεσία.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εφαρμογή και τήρηση των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πρακτική και αυθαιρεσία της Διοίκησης του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ.

Καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και να συμβάλλει στην αποτροπή των αντεργατικών πρακτικών της Διοίκησης του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ σε βάρος των εργαζομένων.

Για τα Δ.Σ. των Σωματείων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ Γεώργιος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ Ευάγγελος ΡΟΜΠΟΣ Ευάγγελος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοίκηση ΠΣΥΠ/ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΓΣΕΕ – ΜΜΕ

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΔΕΗ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ/ΕΜΚ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο