ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΓορτυνίαςΔημητσάνα: «Τα πολύχρωμα τέρατα»-Παράσταση κουκλοθέατρου στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Δημητσάνα: «Τα πολύχρωμα τέρατα»-Παράσταση κουκλοθέατρου στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Τετάρτη 11 Μαΐου (ώρες 10:00 & 11:15), την παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Τα πολύχρωμα τέρατα», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η παράσταση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και εντάσσεται στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (21/5-29/5/2022).

Η Ηρώ Θεοδώρου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό και η Μαρίζα Νταϊφά από το Γουτού Γουπατού μπερδεύουν χρώματα, μουσικές και συναισθήματα σε ένα έργο επίκαιρο για την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενάντια στον φόβο και την απομόνωση.

Τα πολύχρωμα τέρατα ζούσαν ξέγνοιαστα στο όμορφο και φωτεινό χωριό τους. Ήταν πολύ ευτυχισμένα, τριγυρνούσαν και χαιρετούσαν τον καθένα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μέχρι που, κανείς δεν ξέρει πως, κανείς δεν ξέρει γιατί, εμφανίζεται ένα τέρας με «σκοτεινό» σκοπό …να γίνει βασιλιάς τους. Καταστρώνοντας ένα πονηρό σχέδιο, προσπαθεί να διασπείρει τον φόβο και την καχυποψία. Τι θα απογίνουν άραγε τα πολύχρωμα τέρατα; Θα καταφέρουν να αντιδράσουν στον φόβο; Από που θα αντλήσουν δύναμη;

Πληροφορίες παράστασης

Σενάριο: Νταϊφά Μαρίζα, Ηρώ Θεοδώρου

Σκηνοθεσία: Ομάδα Γουτού Γουπατού 

Κούκλες-σκηνικά: Ηρώ Θεοδώρου, Μαρίζα Νταϊφά

Εμψύχωση: Ηρώ Θεοδώρου, Μαρίζα Νταϊφά

Μουσική: Δέσποινα Σαλκιτζόγλου, Στέφανος Πατεράκης

Διάρκεια: 50’

Στο τέλος της δεύτερης παράσταση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τη δική τους ξεχωριστή φιγούρα-τερατάκι και να μυηθούν στην εμψύχωσή της, με σκοπό τη δημιουργία μιας μικρής παρουσίασης, με τη συνεργασία όλης της ομάδας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο