Ημερίδα «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη. Νομικό Πλαίσιο και Εμπειρίες» LIVE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ.), μετά την τελευταία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση την 17 Οκτωβρίου 2020, με τίτλο «Προκλήσεις Διοίκησης – Σμηναγός Γεώργιος Βαγιανός», που έλαβε χώρα στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη, προγραμματίζει για το 2024 την διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη. Νομικό πλαίσιο και Εμπειρίες» που θα λάβει χώρα στις 10 του Μάρτη, στην Τρίπολη Αρκαδίας, στη μνήμη του Αντιπτεράρχου (Ι) Μιχαήλ – Μάριου Τουρούτσικα».

Η εκδήλωση του 2020 συνέπεσε με την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον επαναπατρισμό της Ελληνικής αποστολής από την Καμπούλ Αφγανιστάν, όπου η Χώρα μας ήταν το επικεφαλής Νατοϊκό έθνος και είχε την ευθύνη Διοίκησης του εκεί Διεθνή Αερολιμένα. Πραγματοποιήθηκε δε παρουσία μελών του Ελληνικού Κοινο-βουλίου, των Τοπικών Αρχών και πλήθους πολιτών.

Σε εκείνη την εσπερίδα είχαν προσκληθεί o πρώην Υπουργός του Αφγανιστάν την περίοδο της Ελληνικής Διοίκησης, ο αντίστοιχος επιτετραμμένος στο Αφγανιστάν Έλληνας πρέσβης στο Πακιστάν, ο Έλληνας Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής του διεθνούς αεροδρομίου της Kabul και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που ανέλυσε τις συνθήκες της υπηρεσίας τους. Τα συμπεράσματα της Εσπερίδας εκτιμάται ότι προδιέγραψαν τα γεγονότα που συνέβησαν ένα χρόνο μετά στο Αφγανιστάν, με την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Σε συνάφεια με τα παραπάνω, για το 2024, με την ημερίδα μας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ.), θεωρώντας την «Επιχείρηση διατήρησης της ασφάλειας» στο Αφγανιστάν ως σημείο αναφοράς, επεκτείνουμε την θεώρηση του θέματος με μια γενικότερη οπτική, εξετάζοντας διαχρονικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων αυτών και κυρίως το νομικό πλαίσιο που τις διέπει.

Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη προσκληθεί ως εισηγητές: ο Πρέσβης επί τιμή κ. Πέτρος Μαυροειδής, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Αργυράκης, με διεθνή δημοσιογραφική παρουσία, ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω κ. Κωνσταντίνος Φαρμακίδης για εισήγηση με θέμα «Ius post bellum.

Αρχές και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στις ειρηνευτικές διαδικασίες», ο Υπτχος (Ι) ε.α. κ. Δημήτριος Παντελάτος, επίτιμο μέλος της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ., με εισήγηση με θέμα «Από τους Ταλιμπάν στο ΝΑΤΟ και τούμπαλιν» και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ., ο οποίος θα προβεί στην έναρξη της εκδήλωσης, συμπεράσματα θα αναλύσει ο Γ.Γ της Ένωσης κ. Εμ. Χατζιβασιλείου συντονίζει η εκπαιδευτικός κα. Αναστασία Τραχανά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, με την υπ’ αρ. 431/2024 απόφασή της, προχώρησε στην αποδοχή μιας ιδιαίτερα σημαντικής δωρεάς, αυτής των μελετών της εταιρείας DTG Α.Ε. ,που αφορούν τη στατική ενίσχυση κτιρίων που στεγάζουν το 1ο και 3ο Επαγγελματικό Λύκειο και το Δημόσιο ΙΕΚ Τρίπολης. Η εκπόνηση των μελετών ήταν επιβεβλημένη κατόπιν αυτοψιών που

Με δράσεις από τα ΚΔΑΠ συνεχίζεται το 5ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στις 19.00 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (χώρος πατινάζ) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δράση του 5ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘’ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024’’. Αυτή τη φορά, οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τα

Αντικατάσταση χλοοτάπητα σε 3 ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου Κορινθίων

Για τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Κορινθίων η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα του δήμου μας. Πρόκειται για το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, όπου θα τοποθετηθεί νέος, σύγχρονος, φυσικός χλοοτάπητας και για τα

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο