Διαμαρτυρία κατοίκων Δόριζας και Βαλτετσίου για το θέμα με τα σκουπίδια της Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι κάτοικοι από τα αρκαδικά χωριά Βαλτέτσι κι Δόριζα μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο της Δόριζας

με σκοπό την ενημέρωση τους για το κρίσιμο ζήτημα της μετατροπής της τοποθεσίας “Μεγαβούνι” σε χώρο «αποθήκευσης, ανακύκλωσης και δεματοποίησης των απορριμμάτων της Τρίπολης», εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους.

Σε δηλώσεις τους οι κάτοικοι επισημαίνουν πως δεν έλαβαν καμία ενημέρωση από κανέναν αρμόδιο φορέα και  η οποιαδήποτε πληροφόρηση τους προέρχεται μόνο από τα ΜΜΕ.”Τραμπουκισμοί και τσαμπουκάδες δεν περνάνε στην σημερινή εκπομπή και ειδικά στα δικά μας μέρη. Μας λένε ψέματα. Αυτό που θα γίνει είναι ένας σκουπιδότοπος. Η Ευρωπαϊκή ένωση σύμφωνα με πληροφόρηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ επιτρέπει τον σχηματοποιητή για ένα χρόνο και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, δύο χρόνια “, ανέφερε ο κ. Τάκης Παπούλιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. 
Επιπλέον, οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως δεν επιθυμούν μόνο την μεταφορά των σκουπιδιών σε  μια άλλη περιοχή δημιουργώντας περιβαλλοντικά προβλήματα σε κάποιο άλλο χωριό της Αρκαδίας, αλλά επιθυμούν την λύση του προβλήματος ώστε να μην υποβαθμιστεί καμία περιοχή.
Οι κάτοικοι των χωριών έχουν δημιουργήσει και σελίδα στο Facebook “Save Megavouni” όπου γράφουν με λεπτομέρειες τα αιτήματά τους, τους λόγους που αρνούνται την μεταφορά των σκουπιδιών στα χωριά τους, καθώς και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καρεκλιές σε πανήγυρι στην Αργολίδα – Σύρραξη νεαρών με τραυματισμούς (vid)

Μια παρεξήγηση ηταν ικανή να μετατρέψει το γλέντι σε...

Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε στην Αργολίδα

Νεκρός και σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε ένας άνδρας σε...

Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Ξηροπηγάδου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Κοινότητας Ξηροπηγάδου, καθώς και των...

Πανελλήνιες 2024: Αύριο Πέμπτη 18/7 η τελευταία ημέρα για την υποβολή Μηχανογραφικού

Μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο