Πάτρα: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε στο κεφάλι την Κυριακή στους αγώνες καρτ της Πάτρας, καθώς οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να τον «ξυπνήσουν».

Το συμβάν άγγιξε το πανελλήνιο και έστρεψε το βλέμμα πάνω στον άτυχο μικρό με την ελπίδα ότι θα σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις με τα καλά νέα της εξέλιξης της υγείας του.

«Δίνουμε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα. Βρισκόμαστε στο δεύτερο 24ωρο και σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουμε ένα νευρολογικό παράθυρο, δηλαδή θα μειώσουμε την καταστολή και θα δώσουμε κάποιες εντολές στον μικρό. Ο τρόπος που θα αντιδράσει, θα κρίνει τα επόμενα βήματά μας» είπε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Από τον τρόπο που θα αντιδράσει το παιδί θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των γιατρών. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

Πάτρα: Τι λέει ο οδηγός του καρτ για το ατύχημα

Από την πλευρά του ο οδηγός του μοιραίου καρτ, Νίκος Σαρδέλης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα συντετριμμένος, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία του παιδιού». Αποκάλυψε μάλιστα, μιλώντας στο Mega, ότι επισκέφτηκε το νοσοκομείο με το που αφέθηκε ελεύθερος.

«Είμαι και εγώ πατέρας δύο αγοριών και είναι πολύ σημαντικό για μένα να επανέλθει η υγεία του παιδιού. Βρίσκεται στη ΜΕΘ, απ’ ό,τι λένε οι γιατροί τα νέα είναι σχετικά καλά, δηλαδή δεν έχει μεγάλους τραυματισμούς, αλλά ακόμα διατηρείται σε κατάσταση καταστολής», είπε.

Στη συνέχεια ο επαγγελματίας οδηγός αναφέρθηκε στο ατύχημα, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο οδήγησης επίδειξης νέων ηλεκτροκίνητων καρτ», προσπάθησε να προσπεράσει το μπροστινό του καρτ από τα δεξιά, ωστόσο είχε μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ, αλλά «ήταν αρκετή για να αλλάξω κατεύθυνση προς τα προστατευτικά πλαστικά τα οποία ευτυχώς που υπήρχαν γιατί αυτά με κράτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρόλο που έχω τραυματισμούς χαμηλά στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, μπορώ να τους διαχειριστώ και να τους ξεπεράσω».

«Ήταν δύσκολες στιγμές, προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο κ. Σαρδέλης, ο οποίος συμμετέχει συχνά σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο