Σε εξέλιξη το έργο αναβάθμισης της «111» Εθνικής Οδού

Την πρόοδο των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Αχαΐας διαπίστωσε σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Καπράλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επισκέφθηκε τα Τριπόταμα και το Βεσίνι στην πρώην «111», τον Πριόλιθο Καλαβρύτων και τη Μαμουσιά Αιγιάλειας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες εργολαβίες αποκατάστασης των δρόμων.

«Τα έργα αυτά αναβαθμίζουν το οδικό επαρχιακό δίκτυο, αυξάνουν την ασφάλεια των διερχομένων κατοίκων και επισκεπτών και αντιμετωπίζουν φθορές στο οδόστρωμα που καθιστούσαν προβληματικές τις μετακινήσεις», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Σημειώνοντας, επίσης, ότι «παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των έργων και με γρήγορο βηματισμό υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για αναβαθμισμένους οδικούς άξονες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Άλλωστε, η επίμονη διεκδικητική μας προσπάθεια πρόσφατα κατέληξε στην εξασφάλιση νέων πόρων απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε όπου έχουν καταγραφεί ανάγκες, όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα, η παρέμβαση μας να είναι άμεση». 

katsifaras 111 odos dio

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στα Τριπόταμα, όπου εκτελούνται εργασίες για τη συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 33 «Πατρών – Τριπόλεως» (πρώην 111), προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ.  Πρόκειται για έργο που έχει θέσει στις προτεραιότητές της η Περιφερειακή Αρχή, δεδομένου ότι ο δρόμος αυτός έχει αυξημένη κίνηση και είναι ο βασικός άξονας που συνδέει τα ορεινά της Αχαΐας και της Ηλείας.

asfaltos

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας παρακολούθησε την πορεία των εργασιών στον Πριόλιθο, όπου γίνονται τεχνικές παρεμβάσεις και οδοστρωσία, στο πλαίσιο του έργου  «Συντήρηση Επαρχιακών Οδών Δήμου Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ».

Αντίστοιχες εργασίες, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, εκτελούνται στο Δήμο Αιγιάλειας, όπως διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στη Μαμουσιά και στο δρόμο Αίγιο – Δάφνες – Παρασκευή.

logofootermedia