Ξεκινούν συντηρήσεις στo επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πατρέων και Αιγιάλειας

Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στους Δήμους Πάτρας και Αιγιάλειας ξεκινούν άμεσα, μετά την υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδα Απόστολος Κατσιφάρα, προϋπολογισμού 900.000 η κάθε μία.

Παράλληλα, για το επαρχιακό δίκτυο των δύο αυτών Δήμων έχουν ξεκινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες για 1.500.000 ευρώ. «Στόχος είναι, με τον έγκαιρο σχεδιασμό, να υπάρχει πάντα συντήρηση για το οδικό μας δίκτυο, έτσι ώστε να διαμορφώνονται συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επιμονή και  μεθοδικότητα διασφάλισε τους απαραίτητους πόρους, για τη συντήρηση και αποκατάσταση των οδικών αρτηριών.  Εξακολουθούμε να διεκδικούμε ώστε να εξασφαλίσουμε συνθήκες οδικής ασφάλειας, οι οποίες συμβάλουν  στην  αναπτυξιακή κατεύθυνση που έχουμε θέσει για την περιοχή», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας  Γρηγόρης  Αλεξόπουλος.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πρόκειται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις  σύμφωνα με οδηγίες της Τροχαίας, των Δήμων, καθώς και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των φορέων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει σχεδιάσει ένα έργο συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου σε κάθε Δήμο, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Από αυτά έχουν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις για τους Δήμους  Ερυμάνθου και Καλαβρύτων. Επίσης, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία, για κάθε Δήμο, ένα έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, τα οποία εισάγονται προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Τα έργα περιλαμβάνουν:

Εργασίες άρσης επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών των οδών, επουλώσεις λάκκων με ασφαλτόμιγμα, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης και τοποθέτησης ή τυχόν αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, εργασίες αποκατάστασης και  ανακατασκευής τεχνικών έργων, τμηματικά, όπου απαιτείται, εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. 

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia